Ajankohtaista

Tiedote 13.8.2008
Julkaistavissa heti

Ropecon palkitsi perustajansa Kultaisella Lohikäärmeellä

Ropeconin jakama tunnustuspalkinto Kultainen Lohikäärme myönnettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Juhlavuoden palkinnon sai Ropecon-tapahtuman luoja ja ensimmäisen Ropeconin pääjärjestäjä vuodelta 1994, Niko "Gniko" Mikkanen.

Tunnustus jaetaan vuosittain Ropeconissa merkittävästä työstä suomalaisen roolipeliharrastuksen edistämiseksi. Ropecon-tapahtuman luomisen myötä Mikkasen merkitys suomalaisen pelikulttuurin ja harrastajakentän kehittymiselle on ollut suuri. Erityisen kauaskantoinen valinta oli alusta alkaen tuoda saman katon alle harrastuksen eri muodot - esimerkiksi pöytäroolipelit, miniatyyripelit ja liveroolipelit.

Ropecon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Paasitornissa, josta kävijämäärien kasvaessa tapahtuma siirtyi Espoon Dipoliin vuonna 1998. Samana vuonna taustaorganisaatioksi perustettiin Ropecon ry. Ensimmäisen tapahtuman seitsemästäsadasta kävijästä on nyt päästy lähes neljään tuhanteen, mikä kertoo omalta osaltaan roolipeliharrastuksen yleistymisestä.

Viime viikonloppuna järjestetty Ropecon on pohjoismaiden suurin, vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelialan harrastajatapahtuma. Nyt viidettätoista kertaa pidetyn tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja se keräsi tänäkin vuonna yli 3600 alan harrastajaa Espoon Dipoliin.

15. Ropecon järjestettiin Espoon Dipolissa 8. - 10.8.2008. Tapahtuma on osa Espoo550-juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja:
Salla Laaksonen ja Vilja Rydman
tiedotus@ropecon.fi
050 - 338 5159
Tapahtuman verkkosivut http://www.ropecon.fi \\