Roolipelit

Perinteiset pöydän ääressä pelattavat roolipelit ovat Ropeconin ydin. Roolipeleihin pääset osallistumaan kahdella tavalla, joko pelaajana tai pelinjohtajana.

Kuinka pääset pelaajaksi Ropeconiin?

Jos haluat pelaajaksi, sinun ei tarvitse tehdä mitään ennen Ropeconia.

Kun saavut Ropeconiin, etsi GM-tiski (kyltissä on perinteisesti lukenut isolla Roolipelit). Sen lähellä pitäisi olla pöytiä, joilla puolestaan on peli-ilmoituksia. Valitse mieleisesi peli, ja kirjoita nimesi sen listaan. Katso myös, missä ja milloin peli pelataan. Pelipöydän numero ja pelin ajankohta löytyvät myöskin peli-ilmoituksesta.

Pelit löytyvät myös verkosta ohjelmalistauksesta.

Jos ilmoittaudut peliin, muistathan saapua paikalle; jokainen saapumaton pelaaja sotkee pelinjohtajan suunnitelmia ja vie paikan joltain muulta peliin haluavalta.

Mikäli olet estynyt saapumasta peliin johon olet ilmoittautunut, olisi hyvä, jos voisit tiedottaa peruutuksestasi GM:lle hyvissä ajoin joko soittamalla, tekstiviestillä tai vetämällä nimesi yli ilmoittautumislistasta.

Yritämme saada aikaan erilaiset peli-ilmoituslomakkeet fantasia-, sci-fi-, kauhu-, jne. peleille - eli näet yhdellä silmäyksellä peli-ilmoituksen otsikosta, minkätyyppinen peli on kyseessä. Lisäksi peli- ilmoituksista löytyy lisätietoja esimerkiksi siitä, vaatiiko peli sääntöjen tuntemusta. Myös aloittelijoille sopivia pelejä on tarjolla.

Peli-ilmoituksia tulee pöydille koko Conin ajan. Esimerkiksi kaikkia sunnuntaina pelattavia pelejä ei laitetta pöydille jo perjantaina.

Tahdon pelinjohtajaksi!

Jos haluat perinteisten roolipelien pelinjohtajaksi ropeconiin, lue huolellisesti GM-Ohje ja täytä sen jälkeen ilmoittautumislomake.

Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 17. heinäkuuta (17.7.2009) mennessä.

Pelimainoskilpailu

Peliäsi voit mainostaa A4-kokoisella tai sitä pienemmällä mainoksella. Suuremmat ilmoitukset poistetaan armotta, koska Dipolin ilmoitustauluilla ja seinillä on hädin tuskin tilaa edes kaikille A4-mainoksille.

Kolme parasta mainosta valitaan ja voittajat palkitaan sunnuntaina. Mikäli et ole enää sunnuntaina paikalla, muista laittaa pelimainokseesi oma nimesi - ainoastaan näin voit saada mahdollisen palkinnon jälkeenpäin.

Pelimainos ConTVhen

Pelinjohtajilla on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tuoda ConTV:hen omien peliensä mainoksia. Homma toimii siis siten, että pelinjohtaja voi infotiskille tuoda omalla mediallaan (tukee USB-palikkaa ja romppua) pelinsä mainoskuvan, ja infotiskin henkilökunta laittaa sen näkyville.

Kuva voi olla minkä kokoinen tahansa, mutta ConTV:n natiiviresoluutio on 800x600. ConTV:n tukemat tiedostomuodot ovat GIF ja JPEG.

Huom!

Virallinen ohjelma - mukaanlukien ennakkoilmoitetut pöytäpelit - päättyvät perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kello yhdeltä aamuyöstä.

Ropecon ei vastaa pelimainosten, peli-ilmoitusten eikä pelien sisällöstä! Jokainen GM vastaa itse omasta pelistään. Loukkaavat tai epäsiveelliset pelimainokset ja GM:t voidaan äärimmäisissä tapauksissa hylätä.