Tiedotteet

2.8. Ropecon palkitsi pitkäaikaisen työnsankarinsa Kalle Kivimaan Kultaisella Lohikäärmeellä
23.7. Suomen suurin ja kaunein roolipelitapahtuma Ropecon valtaa Dipolin


Tiedote 2.8.2009
Julkaistavissa heti

Ropecon palkitsi pitkäaikaisen työnsankarinsa Kalle Kivimaan Kultaisella Lohikäärmeellä

Ropeconin jakama tunnustuspalkinto Kultainen Lohikäärme myönnettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa. Tällä kertaa palkinto myönnettiin Ropecon-tapahtuman aktiiviselle järjestäjälle ja yhdistyksen aktiiville Kalle ”Killeri” Kivimaalle. Tunnustus jaetaan vuosittain Ropeconissa merkittävästä työstä suomalaisen roolipeliharrastuksen edistämiseksi.

Aiemmat palkitut ovat olleet roolipeliskenen näkyviä hahmoja, pelijulkaisijoita ja vaikuttajia. Tänä vuonna palkintoraati halusi erityisesti antaa tunnustusta sellaisesta tunnollisesta ja pitkäaikaisesta näkymättömästä työstä, joka mahdollistaa Ropeconin kaltaiset, harrastuksen kannalta elintärkeät tapahtumat. Tällaiselle työlle on ominaista se, että onnistuessaan se ei kiinnitä lainkaan suuren yleisön huomiota, vaikka se on usein paljon tärkeämpää kuin enemmän julkisuutta saavat tehtävät.

Kalle Kivimaa on toiminut Ropeconin tärkeimmissä luottamustehtävissä ensimmäisestä Ropeconista lähtien. Hänet tunnetaan kokeneena järjestötoiminnan asiantuntijana ja aikaansaajana. Ropeconin rahastonhoitajan ja tekniikan tehtävien ohella palkittava on myös kunnostautunut lukuisten muiden harrastukseen liittyvien yhdistysten ja hankkeiden parissa, ja näin toiminut yhtenä suomalaisen roolipeliharrastuksen tärkeimmistä mahdollistajista.

Ropecon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Paasitornissa, josta kävijämäärien kasvaessa tapahtuma siirtyi Espoon Dipoliin vuonna 1998. Samana vuonna taustaorganisaatioksi perustettiin Ropecon ry. Ensimmäisen tapahtuman seitsemästäsadasta kävijästä on nyt päästy parhaimmillaan lähes neljään tuhanteen, mikä kertoo omalta osaltaan roolipeliharrastuksen yleistymisestä.

Viime viikonloppuna järjestetty Ropecon on Pohjoismaiden suurin, vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelialan harrastajatapahtuma. Nyt kuudettatoista kertaa pidetyn tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja se keräsi tänäkin vuonna lähes 3500 alan harrastajaa Espoon Dipoliin.

16. Ropecon järjestettiin Espoon Dipolissa 31.7. - 2.8.2009.

Lisätietoja:
Salla Laaksonen ja Vilja Rydman
tiedotus@ropecon.fi
050 - 338 5159
Tapahtuman verkkosivut http://www.ropecon.fi


Lehdistötiedote
23.7.2009
Julkaisuvapaa

Suomen suurin ja kaunein roolipelitapahtuma Ropecon valtaa Dipolin 31.7. - 2.8.

On jälleen aika ottaa esille kesän mielikuvituksellisimmat festariasut! Roolipelifestivaali Ropecon järjestetään 16. kerran heinä-elokuun vaihteessa. Tapahtuma kerää Espoon Dipoliin tuhansia kortti-, lauta- ja roolipelaajia sekä anime- ja fantasiaharrastajia eri puolilta maata. Kävijöitä tapahtumassa on ollut vuosittain lähes neljä tuhatta.

Ropeconin 2009 teemana ovat myytit ja salaisuudet. Ohjelmanumeroissa virikkeitä harrastukseen etsitään ruotimalla muun muassa taruolentoja, syntykertomuksia ja sankaritarinoita. Tarkastelun kohteena ovat myös salaseurat, salaliittoteoriat, salakielet, salamurhat ja salarakkaat. Kävijöitä viihdyttävät lisäksi muun muassa erilaiset työpajat, taistelunäytökset ja lauantai-illan tanssiaiset.

Kunniavieraina pelintekijöitä ja korttihaita

Ropecon on perinteisesti kutsunut tapahtumaan kunniavieraiksi pelien kehittäjiä ja alan kansainvälisiä merkkihenkilöitä sekä suomalaisia suuruuksia. Kunniavieraina vuonna 2009 ovat L. Scott Johnson (USA), Suzi Yee (USA) ja Malik Hyltoft (Tanska). Lisäksi suomalaisena kunniavieraana tapahtumassa on Magic: the Gathering -keräilykorttipeiln maailmanmestari Antti Malin.

Yhdysvaltalainen L. Scott Johnson on White Wolfin suositun Vampire the Eternal Struggle -keräilykorttipelin kehittäjä. Johnson on myös tuttu näky pelialan tapahtumissa tuomaroimassa korttipeliturnauksia.

Yhdysvalloista saapuu myös Suzi Yee, joka miehensä kanssa luotsaa itsenäistä pienkustantamoa Expeditious Retreat Pressiä. Kustantamon eniten mielenkiintoa herättänyt julkaisu Magical Society antaa roolipelin pelinjohtajalle työkaluja taikuudella höystetyn keskiaikaisen maailman luomiseen.

Tanskalainen Malik Hyltoft on pitkän linjan roolipelaaja ja kasvattaja. 80-luvulta asti liveroolipelejä harrastanut Hyltoft on ollut mukana perustamassa tanskalaista sisäoppilaistosta Østerskov Efterskolea, jonka rehtorina hän nyt toimii. Koulun pedagoginen metodi perustuu liveroolipelaamiseen.

Antti Malin on kotimainen vahvistuksemme kunniavieraiden joukossa. Hän tuli tunnetuksi voittamalla viime joulukuussa Magic: The Gathering -keräilykorttipelin maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena. Aiemmin Malin on osallistunut Magic: The Gathering Pro Tourille ja päässyt pelin merkeissä kiertämään eri puolilla maailmaa.

Suomalainen roolipelikustannuksen kultakausi näkyy Ropeconissa julkaistavien pelien määrässä

Suomalainen roolipelikustannus elää vilkkaita aikoja, mikä näkyy myös Ropecon-tapahtumassa julkaistavien peliteosten määrässä. Uutuuksia julkaisseet suomalaiset roolipeli-, lautapeli- ja korttipelisuunnittelijat kertovat conissa teostensa synnystä sekä tarjoavat pelikierroksia uutuuspeleistä.

Tapahtumassa julkaistaan seuraavat pelit, joita demohuoneessa pääsee myös testaamaan:

  • Jukka Sorsa & Vili Takanen: Hounds of the Sea on pelinjohtajaton humoristinen roolipeli, jossa pelataan Karibian merellä seilaavia kaappareita, bukkaneereja ja muita verenhimoisia pikipöksyjä.
  • Sami Koponen: Efemeros #2– lähdeteos kotimaiseen Praedor-roolipeliin.
  • Miska Fredman: E.N.O.C. – Operaatio Eisenberg on salatieteitä, yliluonnollista ja vauhdikasta toimintaa yhdistelevä roolipeli.
  • Itran kaupunki on suomennos norjalaisesta alkuperäisteoksesta Itras by, jonka ovat luoneet Ole Peder Giæver ja Martin Bull Gudmundsen. Peli sijoittuu surrealistiseen, 20-luvun tunnelmista ammentavaan kaupunkiin.
  • Juhana Petterson: Ikuisuuden laakso on Etelämantereelle sijoittuva tragediaroolipeli, jossa pelaajat asettuvat pingviiniyhteisön liepeillä elävien sankaripingviinien rooliin.

Roolipelifestivaali Ropecon järjestetään Espoon Dipolissa 31.7. – 2.8.2009. Ropecon on pohjoismaiden suurin, vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelialan harrastajatapahtuma, jonka taustalla vaikuttaa suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta kehittävä yhdistys Ropecon ry.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Akkreditointia pyydetään sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään torstaina 30. heinäkuuta.

Tänä vuonna Ropecon ry järjestää lisäksi Ropeconia edeltävänä torstaina Arpacon-tapahtuman, joka esittelee roolipeliharrastusta nuorille sekä heidän vanhemmilleen ja opettajille. Lisätietoja Arpaconista tapahtuman omilla sivuilla: www.arpacon.fi

Lisätietoja:
Salla Laaksonen ja Vilja Rydman
tiedotus@ropecon.fi
050 - 338 5159
Tapahtuman verkkosivut http://www.ropecon.fi
Pressikuvia: http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat