Mikä on Ropecon?

Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma, joka houkuttelee Espoon Dipoliin vuosittain nelisentuhatta alan harrastajaa. Tänä vuonna Ropecon järjestetään 31. heinäkuuta - 2. elokuuta.

Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Conissa on tarjolla larppeja, kortti-, lautapeli- ja figuturnauksia sekä tietysti vapaita pöytiä muuten vain pelaamiseen. Harrastuksen eri puolia käsitellään lisäksi lukuisissa esitelmissä, keskusteluissa ja työpajoissa.

Ovet aukeavat perjantaina klo 15.00 ja sulkeutuvat sunnuntaina klo 18.00. Ohjelmassa pidetään pieni tauko öisin, mutta tapahtumapaikka on avoinna koko viikonlopun.

Liput maksavat 25 euroa koko viikonlopulta tai 15 euroa päivältä (poikkeuksena sunnuntai 10 e). Päivälipun voi päivittää viikonloppulipuksi 10 euron hintaan. Päivälippu on voimassa seuraavaan aamuun klo 09.00 asti. Lippuja myydään vain ovelta eikä ennakkovarauksia oteta vastaan.

Lipun hinnalla voi osallistua ohjelmiin ja majoittua conin kävijöille varatuissa majoitustiloissa. Ilmaisen sisäänpääsyn voi saada ilmoittautumalla työvoimaksi tapahtumaan tai järjestämällä ohjelmaa. Kävijöiden vanhempien on mahdollista tutustua tapahtumaan lyhyesti maksutta. Tapahtumaan osallistuvien vanhempiensa seurassa pienet lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, jos eivät osallistu ohjelmaan.

Ikärajaa conissa ei ole. Muutamissa yksittäisissä ohjelmanumeroissa, esimerkiksi roolipeleissä, saattaa kuitenkin olla ikäraja ohjelman sisällön vuoksi. Tästä ilmoitetaan ohjelmakuvauksessa.

Kunniavieraat

Ropecon on perinteisesti kutsunut tapahtumaan kunniavieraiksi pelien kehittäjiä ja alan kansainvälisiä merkkihenkilöitä sekä suomalaisia suuruuksia. Kunniavieraina vuonna 2009 ovat L. Scott Johnson (USA), Suzi Yee (USA) ja Malik Hyltoft (Tanska). Lisäksi suomalaisena kunniavieraana tavataan MtG-maailmanmestari Antti Malin.

Kunniavieraista voit lukea lyhyet esittelytekstit täältä.

Tapahtuman nimi

Ropecon-nimi tulee sanoista 'roolipeli' - joka harrastajien keskuudessa vakiintuneesti lyhentyy ropeksi - ja 'convention', joka taas tarkoittaa englanniksi juuri tämäntyyppistä tapahtumaa.

Ropecon lausutaan suomalaisittain ropekon, ei siis esimerkiksi roupkan (köysimessut) tai roubkan (kaapumessut). Kirjoitusasu on myös suomalainen, eli ensimmäinen kirjain isolla ja loput pienellä.

Historia

Vuoden 2009 Ropecon on kuudestoista Ropecon. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 1994 Helsingin Paasitornissa.

Tärkeimmät faktat aikaisemmista Ropeconeista sekä linkkejä valokuviin löydät Historia-sivulta.