Turvallisuus

Ropeconissa noudatetaan Suomen lain lisäksi muutamia muita pelisääntöjä. Ohjeet pätevät Dipolin ja muiden tapahtumapaikkojen lisäksi lähimaastossa. Henkilökunta haluaa näillä ohjeistuksilla varmistaa conin viihtyisyyden ja turvallisuuden.

Aseet

Ropeconissa ei käytetä aseita. Asejäljitelmät ynnä muut sellaiset kuuluvat puvustukseen ja pysyvät siinä kiinni. Minkä tahansa miekan, ampuma-aseen tai muun kättä pidemmän heiluttelu on tapahtumassa kiellettyä. Ampuma-asejäljitelmien piipunsuut on lisäksi peitettävä punaisella teipillä tai muuten tehtävä selväksi, etteivät ne ole käyttökunnossa.

Erikoislupa: Pehmomiekkojen kalistelulle on varattu oma erityinen areenansa. Muualla niidenkin on pysyttävä huotrissaan.

Päihteet

Alkoholi tai muut päihteet eivät kuulu Ropeconiin. Järjestyksenvalvojilla on velvollisuus takavarikoida kielletyt aineet ja poistaa paikalta häiriköt tunnelmaa ja tilaisuutta pilaamasta. Tupakointi on sallittua vain ulkotiloissa sille erikseen osoitetussa tupakointipaikassa. Toivomme myös tupakoitsijoita huomioimaan ympäristöä ja laittamaan tupakantumpit niille varattuihin tuhkakuppeihin.

Erikoislupa: Dipolissa on erillinen anniskelutila, jonka suojissa täysi-ikäiset con-vieraat saavat nauttia alkoholipitoisia juomia kohtuullisessa määrin. Tupakointi sielläkin on sallittu vain ulkotiloissa.

Vaatetus

Asu on vapaa, mutta pakollinen. Tavallisin tavattu naamioitumiskeino on farkut ja t-paita – ne takaavat sulautumisen väkijoukkoon. Terävä havainnoitsija saattaa huomata kuitenkin myös lukuisia keijuja, satyyreja, robotteja, vampyyreita ja jopa kissankorvia. Rooliasu on luvallinen, muttei millään muotoa ehdoton.

Osviittaa viime vuosien trendeistä voi löytää esimerkiksi näistä muotikuvista.

Erikoislupa: Sauna- ja suihkutiloissa mikään asu ei ole pakollinen. Asun poistamista jopa suositellaan.

Muu turvallisuus

Yleistä turvallisuutta alueella valvovat erikseen merkityt järjestyksenvalvojat. Heidät tunnistaa statuksesta kertovasta rintamerkistä. Järjestyksenvalvojien lisäksi alueella kiertää siniseen liiviin pukeutuneita troubleshooter-henkilöitä, joiden puoleen kannattaa kääntyä käytännön asioita koskevissa ongelmissa. He voivat kutsua tarvittaessa paikalle myös SPR:n päivystävän ensiapuhenkilön. Apua saat myös aina Ropeconin infotiskiltä Dipolin käpyaulassa.

Erikoislupa: Järjestyksenvalvontaa ja turvallisuutta koskevia poikkeuksia ei ole.