Ropecon 2012:n kunniavieraina nähdään Peter Adkison ja Larson Kasper!

Adkison on Wizards of the Coastin perustaja ja ensimmäinen toimitusjohtaja. WotC:in tuotteisiin kuuluu muutamia hittituotteita mainitaksemme mm. Magic: The Gathering, Pokémon Trading Card Game, Robo Rally, Dungeons & Dragons, Vampire: The Eternal Struggle, D20-järjestelmä ja monia muita rooli- ja korttipelejä. Myytyään WotC:in lelu- ja pelialan suuryritykselle Hasbrolle, ei Adkison suinkaan jäänyt lepäämään laakereillaan, vaan pyörittää nykyään GenConia, yhtä suurimmista roolipelitapahtumista maailmassa. Tämän ohella Adkison kustantaa Hidden City Entertainmentin kautta nuorten tyttöjen keräilykorttipeli Bella Saraa, sekä "keräilyheittopeli" Clout: Fantasyä.

Adkisonin meriitit eivät kuitenkaan jää pelkästään toimittamisen puolelle: Adkison on julkaissut mm. Primal Orderin, jumalolentojen pelaamista käsittelevän kirjan, joka integroituu lukuisiin fantasiaroolipeleihin.

--

Larson Kasper (s. 1972) on pitkän linjan larp-veteraani ja vieraillut Ropeconissakin vuonna 2008 puhujana. Kasper on aloittanut roolipeliharrastamisen jo 80-luvulla ja larppaamisen vuonna 1996. Vuonna 1996 Kasper liittyi vapaaehtoisryhmään 'Kampfküche' (taistelukeittiö), joka kokkaa ruokaa larpeissa. Tähän päivään mennessä ryhmä on kokannut noin 100.000 ateriaa.

Erityisesti mainitsemisen arvoista on Kasperin tapa käyttää larppeja työssään erityislasten koulutuksessa ja hoidossa jo kuuden vuoden ajan. Mies on myös palkittu pariin otteeseen; ensin vuonna 2010 FRED-palkinnolla larpista ”yksi/üç” ja jälleen uudelleen vuonna 2011 yhdessä Reality Check-teamin kanssa ”The Living Dead” larpista.

Kasper toimii malliesimerkkinä todellakin pitkän linjan veteraanista roolipelisaralla, sillä hän on ehtinyt vaikuttaa monissa paikoissa ja olla organisoimassa eri tapahtumia, esimerkiksi ensimmäistä Mittel.Punkt tapahtumaa vuonna 2005 ja on järjestänyt tapahtumaa yhteensä viidesti.

Viime aikoina Kasper otti osaa Liverpool Biennial tapahtumaan ja kirjoitti vaihtoehtoiseen todellisuuteen sijoittuvan larpin yhdessä Karsten Dombrowskin kanssa.

--

Alunperin kunniavieraaksi mainostettu Michelle Nephew joutui perumaan osallistumisensa Ropeconiin tänä vuonna.

Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo