D. VINCENT BAKER 20. ROPECONIN TOISEKSI KUNNIAVIERAAKSI

LEHDISTÖTIEDOTE 06.03.2013 – JULKAISUVAPAA HETI

Ropecon, Euroopan suurin epäkaupallinen roolipelifestari järjestetään kahdettakymmenettä kertaa ensi kesänä Espoon Otaniemessä. Roolipelifestari vetää vuosittain yli 3500 kävijää viikonlopuksi pelaamaan roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä ja lautapelejä, larppaamaan, seuraamaan puheohjelmaa ja osallistumaan työpajoihin.

Vuosi 2013 on Ropeconille yhtä juhlaa ja kahdennenkymmenennen tapahtuman teemaa värittääkin juhlahumu. Erityisesti suomalaisessa roolipeliskenessä on paljon juhlimisen aihetta, upeita saavutuksia on niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Juhlatuuli näkyy tänä vuonna Ropeconin ulkoasussa, peleissä ja ohjelmassa.

Ropeconin toiseksi kunniavieraaksi on nyt varmistunut D. Vincent Baker (USA).

D. Vincent Baker yksi tunnetuimpia roolipelien indie-liikkeenä tunnetun suuntauksen pelintekijöitä ja pelikustantaja Lumpley Gamesin perustaja. Hänen repertuaariinsa kuuluvat palkitut roolipelit Dogs in the Vineyard (2004) ja Apocalypse World (2010). Miehen viimeisin projekti on Mobile Frame Zero, LEGOilla pelattava sota-aiheinen roolipeli.

"Dogs in the Vineyard on roolipeli Jumalan vahtikoirista keskellä 1850-luvun villiä länttä ja perustuu karkeasti mormonipioneerien historiaan. Pelaajat ja pelinjohtaja luovat yhdessä tarinan, johon oikeastaan pätee yksi sääntö: sano kyllä tai eskaloi tilanne konfliktiksi.

Peli tarjoaa oivat puitteet erilaisten arvomaailmojen ja moraalikäsitteiden tutkimiselle ja kyseenalaistamiselle. Tästä asetelmasta syntyy helposti loistavaa roolipeliä, joka tarjoaa pelaajille vahvoja elämyksiä ja uusia näkökulmia elämän peruskysymyksiin. Dogs in the Vineyard ei jätä ketään kylmäksi. Ongelma lienee enemmänkin päin vastoin."
- Outi Putkonen, Ropecon XX Kunniavieras-tiimi

Aikaisemmin tapahtuman kunniavieraaksi varmistui lautapelisuunnittelija Kevin Wilson. Mies on kasvo suosittujen lautapelien Arkham Horror (2005) ja A Game of Thrones (ensimmäinen laitos 2003) takana.

Linkki täysikokoiseen kuvaan:
http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat/VincentBaker

Lisätietoja:
Massi Hannula ja Ville-Eemeli Meittinen Ropecon XX Tiedotus
tiedotus@ropecon.fi
http://www.ropecon.fi
050 338 5159