TIEDOTE: Palestiinalainen larppi Suomessa

Palestiinan ensimmäinen larppi pelattiin elokuussa 2012. Nyt palestiinalainen larppi tulee Suomeen, ensin kesätapahtuma Ropeconissa (26.-28.7.) ja sen jälkeen isompana versiona marraskuussa. Pelin nimi on Halat hisar (suom. Piiritystila). Nimi on otettu palestiinalaisrunoilija Mahmoud Darwishin runosta.

Larpin tuottaa Pohjoismaisen roolipelaamisen seura. Ropecon-pelissä palestiinalaisesta tekijäryhmästä ovat paikalla Fatima AbdulKarim ja Faris Arouri, molemmat palestiinalaisen larpin pioneereja. Halat hisarin juuret ovat Palestiinassa, mutta se on suunniteltu nimenomaan suomalaisille pelaajille, suomalaiseen ympäristöön.

AbdulKarim ja Arouri pitävät perjantaina 26.7. klo 19 Ropeconissa esitelmän larpista Palestiinassa. Sen kuluessa käydään läpi palestiinalaisen larpin historia ja esitellään erilaisia palestiinalaisia pelejä. Suomalainen metsäfantasia kääntyy Palestiinassa aavikkofantasiaksi. Esitelmä on Klondyke-salissa ja pidetään englanniksi.

Piiritystila

Suomi on miehitetty, ja suomalaiset elävät miehityshallinnon ikeen alla. Valloittajat pitävät Suomea omana isänmaanaan, eikä siellä ole sijaa aikaisemmille asukkaille. Halat hisar on larppi, joka käsittelee arkea miehityksen keskellä. Hahmot ovat yliopistotutkijoita ja -opiskelijoita jotka yrittävät pitää seminaaria ruumiintarkastuksista, ulkonaliikkumiskielloista ja miehittäjän mielivallasta huolimatta. Pelin tyylilaji on perusinhimillinen: miehitys on arkea, ja kuten arjessa aina, tämän päivän tragedia voi olla huomisen mustaa huumoria.

Ropecon-pelautus kestää noin kuusi tuntia. Isompi versio pelataan 15.-17. marraskuuta, ja kestää kokonaisen viikonlopun. Peli on yksi ensimmäisiä Palestiinan ulkopuolelle vietyjä palestiinalaisia pelejä.

Ropecon

Ropecon on Pohjois-Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, johon osallistuu päivittäin 3500-4000 kävijää. Tapahtuman puitteissa järjestetään larppeja, pöytäpelejä, lautapeliturnauksia sekä peleihin liittyviä luentoja ja keskusteluja.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdettakymmenettä kertaa.

Yhteystiedot

Netissä: www.nordicrpg.fi/piiritystila

Halat hisar - Juhana Pettersson / jlp@iki.fi, 045 123 9981

Ropecon - www.ropecon.fi, tiedotus@ropecon.fi, 050 338 5159, tiedottajat: Massi Hannula & Ville-Eemeli Miettinen

AbdulKarim ja Arouri ovat Helsingissä ja haastateltavissa torstaista 25.7. torstaihin 1.8. Haastattelupyynnöt voi osoittaa Juhana Petterssonille.

Ropecon-tapahtumaan voi akkreditoitua toimittajana ottamalla yhteyttä tiedotukseen. Toimittajat ovat erittäin tervetulleita pelaamaan Halat hisar -peliin. Tässä tapauksessa on syytä olla yhteydessä Juhana Petterssoniin.