LEHDISTÖTIEDOTE 19.7.2013 – JULKAISUVAPAA HETI

SUOMALAINEN ROOLIPELAAMINEN KIINNOSTAA ULKOMAILLA

Tämän vuoden Ropecon-roolipelifestareille (26.-28.7.2013, Espoon Dipoli) sapuu myös roolipelimaailman tekijöitä ympäri Eurooppaa. Kansainvälinen kavalkadi tunnettuja nimiä on tulossa Ropeconiin pitämään ohjelmaa ja tutustumaan suomalaiseen roolipelikulttuuriin. Alla pientä esimakua tulevasta ja ohjelmaa.

DAGMAR & FERDINAND DE CASSAN
De Cassanit ovat todella pitkän linjan harrastajia; 60-luvulla alkanut lautapeliharrastus poiki pelimuseon, jonka kokoelmassa on yli 20.000 peliä museo onkin alallaan maailman suurin. Ei-pienimpänä-saavutuksena pariskunta on myös pelannut suurinta osaa peleistä. Dagmar toimii Itävallan pelipuolella pääjärjestäjänä lähes kaikissa konferensseissa, ja onkin tehnyt tätä jo vuosikymmeniä. Ferdinand toimii myös Wienin Spelefestin pääjärjestäjänä; jokavuotinen pelifestari vetää vuosittain mammuttimaiset 62.000 kävijää.

Ohjelmaa:
Esitelmä: “History of Modern Board Games” (Dagmar), la 9-10. Paikka: Auditorio

Esitelmä: ”Board Games in Austria” (Ferdinand), la 10-11. Paikka: Auditorio

NATHAN HOOK
Psykologian tutkija ja brittiläisen live-roolipeliaktiivi Nathan Hook on yhdistänyt työnsä ja roolipeliharrastuksensa ja julkaissut aiheesta kaksi The Green Book- -nimellä kulkevaa kirjaa, jotka sisältävät psykologisesti mielenkiintoisia freeform-skenaarioita. Tämän ohella miehen tuotanto sisältää mm. Heart's Blood -nimisen, metatekniikoihin keskittyvän pelin. Nathanin pelejä on vedetty aiemminkin Ropeconissa ja tänä vuonna mies onkin jälleen itse paikalla.

Hook on aktiivisesti osallistunut peleihin ja pelitapahtumiin paitsi Briteissä, myös Pohjoismaissa ja tehnyt täkäläistä skeneä tunnetuksi myös saarivaltion pelaajille. Tämänkertainen Suomen visiitti jää tuskin miehelle viimeiseksi, sillä hän aloittaa tänä syksynä tekemään tohtorinväitöstään Tampereen Yliopistolle tutkimalla jälleen pelien ja psykologian välimaastossa, kuinka roolipelaajat rakentavat fiktiivisiä indentiteettejään ja mitä näistä jää jäljelle pelin jälkeen.

Ohjelmaa:
Esitelmä: ”When Psychologists Design Larps…” su 13-15. Paikka: Sali 26

Freeform skenaario: ”Psychodrama Scenarios” ilmoittautuminen pe 17-19 ja 18-20, pelautus la 10-12 ja 12-14. Paikka: JMT 3A Takkakabinetti

MIKE BROCK
Mike Brock toimii maailmanlaajuisen roolipelikampanja Pathfinder Societyn koordinaattorina. 2008 alkanut kampanja kattaa tuhansia pelaajia ympäri maailmaa; pelaajan on mahdollista pelata hahmoaan missä tahansa kampanjan pelissä ympäri maailmaa. Brockin alaisuudessa PFS onkin saanut jo paljon uusia hyviä uudistuksia ja muutoksia. Brock itse sanoo tehtävän olevan mielenkiintoinen, haastava ja alati vaihteleva. Mielenkiintoinen fakta #356: Brock on myös entinen poliisi.

Ohjelmaa:
Brockin peliä vedetään läpi Ropeconin, Dipolin Takka-salissa.

ASBJØRN OLSEN
Asbjørn Olsen on tanskalainen roolipelisuunnittelija, jonka freeform roolipeliskenaario voitti tanskalaisen skenaariokilpailun "Projekti Særminer" skenaariolla "Exile". Kilpailun palkintona oli voittajapelin kääntäminen englanniksi ja sen vetäminen Ropeconissa. Olsen on myös palkittu vuonna 2013 pohjoismaisen roolipelaamisen Oskarilla, tanskalaisella Otto-pystillä skenaariostaan Depedero (2013).

Ohjelmaa:
Freeform skenaario: ”Exile” Ilmoittautuminen pe 16-18, pelautus pe 19-21, JMT 3A Takkakabinetti

Lisää tietoa Ropeconin tiedotukselta:

  • www.ropecon.fi
  • tiedotus@ropecon.fi
  • 050 338 5159
  • www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat

Akkreditoidu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiedotus@ropecon.fi, otsikolla akkredioituminen seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Edustamasi media
  • Puhelinnumero

Toivomme myös, että kerrot millaista juttua olet suunnittelemassa. Ilmoita myös mahdollinen kuvaaja. Kunniavieraiden haastattelut pyydämme tiukan aikataulun takia varaamaan etukäteen.