LEHDITÖTIEDOTE 24.07.2013 – JULKAISUVAPAA HETI

MYRSKYN SANKARIT - lasten seikkailuroolipeli julkaistaan Ropeconissa

Seikkailuroolipeli Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka on Suomen ensimmäinen joukkorahoitettu roolipeli. Sen on luonut kirjailija ja pelisuunnittelija Mike Pohjola. Ropeconissa 2012 Pohjola julisti joukkorahoituksen alkaneeksi, ja tänä vuonna peli myös julkaistaan roolipelifestari Ropeconissa.

Pelin julkaisu on historiallista, sillä suomenkielistä suurelle yleisölle tarjolla olevaa roolipeliä ei ole julkaistu kahteenkymmeneen vuoteen. 1990-luvulla kirja- ja lelukaupoissa myytiin useita menestyksellisiä roolipelejä, etupäässä käännöksiä amerikkalaisista peleistä. Sami Järvi, yksi pelin joukkorahoittajista, Remedyn luova johtaja, Max Payne ja Alan Wake -videopelien käsikirjoittaja kommentoi: "Myrskyn sankarit on hieno ja tärkeä teos, joka tuo viimeinkin roolipelit laajemman yleisön ja uuden sukupolven ulottuville."

Ropecon, Euroopan suurin epäkaupallinen roolipelifestari järjestetään kahdettakymmenettä kertaa tänä kesänä Espoon Otaniemessä (26.-28.7.2013). Roolipelifestari vetää vuosittain yli 3500 kävijää viikonlopuksi pelaamaan roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä ja lautapelejä, larppaamaan, seuraamaan puheohjelmaa ja osallistumaan työpajoihin. Vuosi 2013 on Ropeconille yhtä juhlaa ja kahdennenkymmenennen tapahtuman teemaa värittääkin juhlahumu. Erityisesti suomalaisessa roolipeliskenessä on paljon juhlimisen aihetta, upeita saavutuksia on niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Juhlatuuli näkyy tänä vuonna Ropeconin ulkoasussa, peleissä ja ohjelmassa.

Myrskyn sankarit – Suurkuninkaan miekka on jännittävä seikkailuroolipeli, jossa urheat metsäläiset kamppailevat pahan keisari Zangaviuksen joukkoja vastaan. Myrskyn sankareissa roolihahmot voivat olla esimerkiksi ritareita, velhoja tai sikopaimenia, jotka kapinoivat hirmuhallintoa vastaan. Yksi pelaajista on pelinjohtaja, joka vie tarinaa eteenpäin ja kuvailee ympäristöä. Peli on suunnattu sekä kokeneille roolipelaajille että aloittelijoille.

Lisätietoja roolipelistä:

Mike Pohjola

  • 050 523 8399, mike@myrskynsankarit.fi

Myrskyn sankarit tiedottaja

Lisää tietoa roolipelifestarista Ropeconin tiedotukselta:

  • www.ropecon.fi
  • tiedotus@ropecon.fi
  • 050 338 5159
  • www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat

Akkreditoidu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiedotus@ropecon.fi, otsikolla akkredioituminen seuraavat tiedot: Nimi, Edustamasi media, Puhelinnumero

Toivomme myös, että kerrot millaista juttua olet suunnittelemassa. Ilmoita myös mahdollinen kuvaaja. Kunniavieraiden haastattelut pyydämme tiukan aikataulun takia varaamaan etukäteen.