Jäseneksi?

Ropecon on Suomen suurin vuosittainen roolipelialan tapahtuma. Usein tapahtumassa korostamme, että Ropeconin järjestävät sadat vapaaehtoiset, joista osa suunnittelee tapahtumaa pitkäjänteisesti lähemmäs vuoden, ja osa taas saapuu paikalle osallistumaan tapahtuman järjestämiseen, esimerkiksi toimimalla työpisteessä tai järjestäen ohjelmaa.

Kaiken taustalla on kuitenkin yleishyödyllinen yhdistys Ropecon ry, jonka tehtävä on edistää rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta Suomessa. Ropecon-tapahtuman järjestämisen ohella Ropecon ry on myös esimerkiksi järjestänyt harrastuksesta kiinnostuneille Arpacon- ja Democon-nimiset tapahtumat, järjestänyt kansainvälisen Solmukohta -liveroolipeliconferenssin neljästi, sekä jakanut rahallisia ja muita avustuksia, kuten tavaralainoja, peliharrastusta edistäville projekteille. Ropeconin jäsenpohjan ovat vuoteen 2016 asti muodostaneet pitkälti pelialan harrastejärjestöt. Olemme kuitenkin päättäneet muuttaa käytänteitämme, ja aktiivisesti tarjota jäsenyyttä myös yksittäisille henkilöille, jotka haluavat tukea Ropeconia.

Ropeconin jäsenmaksu yksittäisille henkilöille, eli ulkojäsenille kalenterivuodelle 2018 on 20€ ja kannatusjäsenille, eli yhteisöille 200€. Tällä rahalla ulkojäsenet tukevat Ropeconia, niin yhdistystä kuin sitä kautta tapahtumaakin. Ropecon ry:n ulkojäsenenä olet luonnollisesti tervetullut osallistumaan Ropecon ry:n vuosikokoukseen syksyllä, jossa hyväksytään yhdistyksen budjetti seuraavalle tilikaudelle, sekä valitaan yhdistyksen hallitus. Äänioikeus kokouksessa on kuitenkin vain yhdistysjäsenillä. Tämän lisäksi lähetämme muutaman kerran vuodessa jäsenistöllemme kuulumisia Ropeconista. Ropeconin jäsenyys on ensisijaisesti mahdollisuus kannattaa Ropeconin toimintaa, joten alennuksia osallistumismaksuista Ropeconiin tai muihin tapahtumiimme emme jäsenmaksulla voi myöntää.

Mikäli sinulla on yritys tai yhteisö, joka haluaisi liittyä Ropeconin kannatusjäseneksi, on kannatusjäsenten jäsenmaksu 200€. Sen lisäksi rooli-, figu-, keräilykortti-, lauta-, ja liveroolipeliyhdistyksillä on mahdollisuus hakea yhdistyksen varsinaista jäsenyyttä.

Mikäli haluat liittyä jäseneksi, täytä oheinen lomake, ja maksa jäsenmaksu tilille FI07 1470 3000 2255 43 (BIC-tunnus NDEAFIHH) viitteellä 20174. Huomiothan, että hallitus hyväksyy kokouksissaan Ropecon ry:n ulko- ja kannatusjäseniksi tahot, jotka ovat sekä hakeneet jäsenyyttä, että maksaneet jäsenmaksun. Jäsenmaksun voit maksaa myös Ropecon 2018 -tapahtumassa Ropeconin myyntitiskillä.