Ropecon 2010

Ennakkoluuloja ja uskomuksia

Kirjoittanut 2009-07-09 Vilya kategoriaan Takahuone

Tämän vuoden teemana on myytit ja siksi onkin perusteltua hieman kurkistaa minkälaisia huhupuheita ja kuvitelmia meistä roolipelaajista, larppaajista ja muista Ropeconin kävijöistä liikkuu.

Aivan ensiksi määritellään termit.

”Roolipeli on saatananpalvonnan muoto, jossa osallistujat ottavat kuvitteelliseen rooliin rosvona, velhona, noitana tai muuna okkulttisena henkilönä ja elävät olematonta elämää,” määrittelee parodiasivusto Hikipedia

Samainen tietosanakirja rinnastaa Ropeconin muihin samankaltaisiin elämästään eksyneille yksilöille tarkoitettuihin tapahtumiin, kuten Animeconiin ja Asuntomessuihin.

Jotta emme luottaisi pelkästään tietosanakirjojen onttoihin määritelmiin, tarkkailkaamme tapahtumaa omin silmin. Tony Stereo kuvasi ansioituneen reportaasin vuoden 2007 Ropeconista. Se tavoittaa koko tapahtuman kirkkaan ytimen. Video löytyy täältä.

Kulttuurituotteiden parista löytyy osuvia ja kärkeviäkin kuvauksia muun muassa larppaajien maailmasta. Koko kansan viihdyttäjä Kummeli iskee naulan kantaan dokumentissaan.

Jos et vielä ole aivan vakuuttunut, loppuun on syytä ihailla animaatiotaiteen huipulta Pasila-poliisisarjan dramaattinen kohtaaminen meidän edustamamme alakulttuurin kanssa. Pasilan Algamis-jakson ensimmäinen osa, toinen osa, kolmas osa.

Vaikka yllä esitellyt videot keskittyvätkin paljon juuri larppaajiin, ei ole syytä epäillä niiden todistusvoimaa. Larppaajat, roolipelaajat ja muut ovat kaikki sitä samaa harmaata massaa. Larpin ja roolipelaamisen ero on se, että ”roolipelaajat ovat niin rapakuntoisia ja demonien kuivattamia, että heidän kuntonsa ei riitä hippasilla olemiseen.” (lähde: Hikipedia)

Sen, ovatko kaikki Hikipedian havainnot täysin tuulesta temmattuja, voi jokainen päättää itse. Jotain hälyyttävän tutun kuuloista kuitenkin kyseisen ensyklopedian kuvauksessa Ropecon-sunnuntaista on:

"Nälkä... Eikä mistään saa ruokaa. Cantina kiinni, Alepa aukeaa vasta kello 12 ja ruoka-asemilla pääoven edessä ei ole vaihtorahaa... Eväshapankorput meni lössöksi... Kaikki tuijottavat ja virnuilevat, vaikka itse näyttävät hulluilta ja minä olen farkuissa ja teepaidassa... Vessojen vesi maistuu vereltä... Pöntöt ovat täynnä... Heinäsirkkoja... Kylmä... Enää kuusi tuntia..."

Hupi

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002