Ropecon 2010

Helmikuun kahvihetki

Kirjoittanut 2009-03-12 Wizzu kategoriaan MakingOf2009

Kirjoitettu pe 20.2.2009

Oli juuri pääjärjestäjä-kahvit. Paikkana oli ensimmäistä kertaa Helsingin keskustan Kitty's-baari, joka toimi yllättävänkin hyvin kun oli ilmainen langaton verkko ja mukava ympäristö, mitä nyt ovenvieruspöydässä vähän oli vetoa kun ihmiset tulivat ja menivät.

Asialistalla oli aika tyypillisiä juttuja, mm. erilaisia sisäisen tiedotuksen asioita, eli pohdittiin mistä kaikesta pitää kertoa tekijöille, ja miten se tapahtuu. Sisäinen tiedotus on itse asiassa aika vaikea mutta tärkeä asia, siis se että kaikki tekijät tietävät tarvittavat asiat, ja mielellään vielä vähän muutakin mitä ympärillä tapahtuu. Kuvittelisi että meneehän se siinä sivussa, kyllähän nyt kaikki asioista kuulevat, tai ainakaan siihen ei tarvitse erikseen paljoa panostaa. Mutta kun tekeviä ihmisiä on paljon ja kaikilla on vähän omat tapansa, niin helpolla asioita jää kertomatta kun unohdetaan että jonkun muunkin olisi hyvä tietää päätetystä asiasta X tai avoimesta kysymyksestä Y. Yksi pääjärjestäjän tärkeimmistä tehtävistä conitean valinnan jälkeen onkin varmistaa riittävä (sisäinen) tiedotus, ja sen takia paljon aikaa menee siihen että pohditaan mistä kaikesta pitikään kirjoittaa mailia, ja mitä niihin maileihin laitetaan sisällöksi ja millä tavoin ilmaistuna.

Lisäksi pohdittiin idea-tasolla ennakkolipunmyyntiä. Onko siinä järkeä ollenkaan? Jos on järkeä, edes teoreettisella tasolla, niin voiko se käytännössä sitten toimia? Jos se voi toimia käytännössä, niin mitä riskejä siihen liittyy? Ja tietysti, mitä etuja sillä saavutetaan, sekä Ropeconille että kävijöille. Avoimia kysymyksiä on paljon, ja vastauksia ei oikeastaan vielä ollenkaan. Mutta nyt keskityttiinkin pohtimaan että mitkä ovat ne oikeat kysymykset. Sen verran taidettiin kuitenkin asiaan saada selvyyttä, ettei sitä heti tyrmätty kättelyssä, vaan pohdintoja ja ehkä vähän selvitystyötäkin jatketaan.

Pääjärjestäjät Kahvit Lipunmyynti

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002