Ropecon 2010

Pääjärjestäjät ja conitea

2008-12-04 (Wizzu)

Ropeconin valmistelu alkaa jo marraskuussa (ellei aiemminkin). Tärkeimmät ennen vuoden vaihdetta tapahtuvat jutut ovat ensin pääjärjestäjän valinta, sitten conitean muodostaminen ja tapahtumapaikan ja -ajan päättäminen. Lisäksi aletaan selvittää kunniavieraiden ja teeman tai teemojen valintaa, vaikka ne eivät välttämättä lopullisesti muotoudukaan vielä joulukuun aikana.

Ropeconin järjestää joka vuosi pääjärjestäjä, jonka nimittää virkaansa Ropecon ry. Tänä vuonna valinta tapahtui jokseenkin myöhään, 11.11., jolloin meidän tiimimme (eli siis Niksu, Semi, Emi ja minä Wizzu) tuli valituksi.

Pääjärjestäjän kaikkein tärkein tehtävä on koota ydinryhmä väkeä, conitea, joka suunnittelee ja toteuttaa Ropeconin. Pääjärjestäjä itse ei välttämättä tee kovinkaan paljoa "oikeaa" työtä, vaan homma on enemmän organisointia, informaation jakamista, monien eri lankojen hallussapitoa, vierestä seuraamista, enemmän tai vähemmän virallisten tiimien muodostamista ja niiden toiminnan tukemista, mahdollisten kriisien tai yleensä "kriisien" hoitamista, ja niin edelleen. Ja satojen, satojen ellei tuhansien sähköpostien lukemista ja kirjoittamista (tähän mennessä sähköposteja on tullut jo yli 200, joista itse olen kirjoittanut 55).

Conitean muodostaminen alkoi meillä virallisesti 17.11. - tosin heti sen jälkeen kun meidät oli valittu pääjärjestäjiksi, alkoi tippua erilaisia yhteydenottoja ihmisiltä jotka olivat kiinnostuneita tulemaan mukaan, etenkin niiltä jotka olivat jo aiempina vuosina tehneet jotain. Tilanne näyttää oikeastaan kokonaisuutena tällä hetkellä aika mukavalta, vaikka joitain avoimia kysymyksiä muutamista pesteistä on, ja yhteen virkaan ei vielä ole löytynyt oikein ketään edes mahdollista tekijää. Mutta kyllä se tästä. Conitea-virkoja emme ole muuttaneet viime vuotisesta, vaan tehtävien jako on aika sama -- vaikkakin painotamme joitain osa-alueita enemmän yrittämällä saada sinne isomman toteuttavan tiimin coniitin taustalle (ainakin tekniikka ja logistiikka). Tarkoitus on että raskaimmat työtehtävät keventyvät kun tekijöitä on enemmän.

Tiistaina 2.12. pidimme pienimuotoisen tilaisuuden "rekrykahvit" -nimellä kahvila Soihdussa, jonne "conitea-viroista" ja muutenkin conin tekemisestä kiinnostuneet saivat tulla juttelemaan meidän pääjärjestäjien kanssa. Paikalle tuli/kävi lopulta 5 ihmistä meidän pääjärjestäjien lisäksi, joka sinänsä oli ihan hyvin, kun tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan Ropeconin historiassa ja emme olleet varmoja ilmaantuuko paikalle ketään muuta. :) Ja ehkä niistä paikalle tulleista löytyy tulevan conin tekijöitäkin...

Pääjärjestäjät Conitea Kahvit

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002