Ropecon 2010

Päivämäärän jälkeen vuorossa ovat kunniavieraat

Kirjoittanut 2009-08-28 Heiccu kategoriaan MakingOf2009

Viime viikolla käsittelimme täällä päivämäärän valintaan liittyvää prosessia. Toinen yhtä ajoissa liikkeellelähtevä prosessi on kunniavieraiden valinta. Jo ennen päivämäärän varmistumista on edellisvuosien contekijöiden keskuudessa alettu arpomaan kiinnostavia kunniavieraita ensi vuoden tapahtumaan.

Järjestäjät miettivät, kuka voisi olla in ja kiinnostava kävijöiden keskuudessa, palautelomakkeiden toiveista otetaan ideoita. Äänestys tapahtuu jo ennen vuodenvaihdetta, jotta päivämäärän varmistuessa kyselyt ensisijaisesti valituista kunniavieraista lähtisivät liikkeelle mahdollisimman aikaisin.

Yhdysvaltalaisilla pelialan ammattilaisilla on kalenteri puolillaan jo pitkälle ensi vuoteen. Usein käykin niin, että vaikka pyydetyt kunniavieraat olisivatkin halukkaita saapumaan paikalle eivät he muiden menojensa takia pysty. Siksi on tärkeää olla niin aikaisessa kuin mahdollista.

Tällä hetkellä keskustelu kunniavieraista käy kuumana. Uutta vai nostalgiaa? Kiinnostavia naispuolisia kunniavieraita? Perinteisiä pöytäpelikunniavieraita vai nettiroolipelikunniavieraita? Entäpä muut pelaamisen osa-alueet? Voisiko Steve Jacksonin kutsua taas?

Erityistä keskustelua on herättänyt myös kunniavieraiden määrä. Vuonna 2009 oli ensimmäistä kertaa neljä kunniavierasta. Onko tämä jo liikaa, riittääkö kaikille enää kiinnostunutta yleisöä? Myös budjettia tehdessä on kunniavieraiden määrää mietittävä, lentoliput, hotellit ja ruuat eivät ole ilmaisia.

Tästä huolimatta ensi vuonnakin kunniavieraita Ropeconiin tullee. Jos sinulla on idea, kenet roolipelialan vaikuttajan haluaisit nähdä kunniavieraana, voi siitä mainita vaikka tässä alla kommenteissa. :)

Kunniavieraat

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002