Ropecon 2010

Vuosi 2010 starttaa päivämäärän valinnan myötä

Kirjoittanut 2009-08-23 Heiccu kategoriaan MakingOf2009

Ropecon 2009 on vasta ohi ja järjestäjät ovat pitäneet purkutilaisuutensa, mutta vuoteen 2010 valmistaudutaan jo kovalla tohinalla loppuvuoden aikana.

Nyt ovat käynnissä jo ensimmäisen prosessit; tärkeimpänä päivämäärän valinta.

Potentiaalisia viikonloppuja ovat perinteisesti olleet heinäkuun kaksi viimeistä ja elokuun kaksi ensimmäistä. Tapahtuma pyrkii väistelemään muita saman kohderyhmän tapahtumia, kuten Assemblyä ja Finncon/Animeconia, tänä vuonna myös kesäksi siirtyvää Traconia, Turun Keskiaikamarkkinoita, Saltvikin muinaismarkkinoita, Tuskaa ja niin edelleen. Yhdysvaltalaisten kunniavieraiden saamiseksi on monesti myös väistettävä jenkkilän suurinta conventtia, Genconia.

Toisaalta myös Otaniemen tilat asettavat rajoituksia. Vaikka Ropecon onkin yksi harvoja koko Dipolia käyttäviä tapahtumia, ei se luonnollisestikaan ole ainut, eikä Dipoli ole välttämättä saatavilla kaikkina viikonloppuina. Elokuussa ei voida mennä puoliväliä pidemmälle sillä tällöin TKK:n uudet opiskelijat saapuvat jo kampukselleen. Fuksirientojen alettua, on mahdotonta saada viikonlopuksi vuokrattua niitä muita Otaniemen tiloja, joita Ropecon käyttää. Sen lisäksi aina on liikkuvia elementtejä: Muutama vuosi sitten yleisurheilun EM-kisojen aikaan Otaniemen toimiessa kisakylänä urheilijoille, oli Ropeconin väistettävä myös kyseistä kilpaa. Tänä vuonna on mietittävä onko elokuun alussa järjestettävällä 10000 partiolaisen suurleirillä merkittävästi päällekkäisiä kävijöitä Ropeconin kanssa.

Yleensä hyviä viikonloppuja jää neljästä jäljelle yksi tai kaksi. Valinta tehdään jo ennen vuodenvaihdetta ja se tiedotetaan Ropeconin verkkosivujen placeholderissa pian päätöksen jälkeen. Tällä hetkellä muutama alustava varaus päivämääristä on Dipolille tehty, mutta valintaa näiden päivien kesken ei ole vielä suoritettu.

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002