Martinin kirjasarjasta tulossa televisiosarja

Kirjoittanut 2009-07-14 Suviko kategoriaan Skene

Viikonloppuna ainakin toistaiseksi viimeisen kerran yhdessä järjestettyjen Finnconin ja Animeconin kävijät kansoittoivat Helsingin Kaapelitehtaan. Hyvän kelin suosiessa cosplay-asuihin pukeutuneet nuoret valtasivat myös viereisen puiston viikonlopun ajaksi.

Finnconin kunniavieraaksi olivat saapuneet scifikirjailija Alastair Reynolds ja fantasiakirjailija George R. R. Martin (kuvassa alla kirjailijapaneelissa puhumassa). Reynoldsille tämä oli jo toinen kerta Finnconissa.

Martin tunnetaan kirjasarjastaan Tulen ja jään laulu, jonka viidettä osaa fanit odottavat kuin kuuta nousevaa. Eeppistä useiden hovien keskinäistä juonittelua fantasiamaailmassa kuvaavaan kirjasarjasta on suunniteltu seitsenosaista, mutta kyynikot eivät enää ole kovin varmoja suunnitelman toteutumisesta.

Laatusarjoistaa tunnettu yhdysvaltalaiskanava HBO valitsee parhaillaan näyttelijöitä tuottamansa sarjan pilottijakson kuvaamiseksi. Pilotin ppohjalta päätetään tuleeko sarjaa vai ei ja missä muodossa. Cheryl Morgan raportoi blogissaan mitä Martin vastasi toimittajille Finnconin pressitilaisuudessa.

Kirjojen pohjalta on julkaistu myös pelejä. Kirjasarjan ensimmäisen osan nimeä kantavaa A Game of Thrones lautapeliä on pelattu Ropeconissakin. Fantasy Flight Gamesin julkaisemaan peliin on julkaistu lisäosakin ja lisäksi samalta julkaisijalta on tullut myös saman niminen korttipelisarja.

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002