Larp-coniitin muistelua

Kirjoittanut 2012-05-30 Tiedotus aiheeseen Takahuone

Siitä on nyt seitsemän vuotta, kun minulta kysyttiin, haluaisinko pitää larpin Ropeconissa. En siinä vaiheessa ollut vielä kovin montaa larppia itse pelauttanut ja nekin olivat pienelle porukalle. Silloinen larp-vastaava Heidi Westerlund kuitenkin kannusti pitämään larpin, vaikka itse epäilin vahvasti, että osaisin mitään sen suuntaistakaan edes järjestää. Pohdin pitkään päässäni, miten keskellä metsää pidetty peli saataisiin siirrettyä Dipoliin ja sen ympäristön tarjoamiin tiloihin. Esitin monta kysymystä, joita oikeastaan hävetti kysyä, mutta sain aina ystävällisen vastauksen. Uutta järjestäjää autettiin ja lopulta pelikin saatiin sellaiseen kuosiin, että sen pitäminen Ropeconissa oli mahdollista.

Sen jälkeen olen ollut Ropeconissa larppien parissa useamman vuoden töissä. Ensin olin silloisella larp-coniitilla Iiskolan Atella työntekijänä ja lopulta "perin" coniitin homman Aten siirryttyä muihin tehtäviin. Conitti valitaan vähän ennen joulua, jonka jälkeen alkaa oman tontin hoitaminen. Larppien osalta pelejä yleensä alkaa putoilemaan kevättalven kohdalla. Touko-kesäkuussa alkaa ainakin itselleni se tämän coniitin homman haastavin homma, kun koetan saada sovitettua kaikki larpit toivottuihin aikatauluihin. Onneksi siinä on joka vuosi onnistuttu ja toivottavasti tänäkin vuonna näin käy. Hyvissä ajoin on jo larp-tiskin työntekijät hankittuna ja kun heinäkuun loppu ja Ropecon koittavat, niin puolen vuoden aikana tehty homma tiivistyy yhteen viikonloppuun.

Larppien hoitamisen lisäksi larp-coniitti osallistuu muun conitean kanssa Ropeconin luomiseen, paitagrafiikasta päättämiseen ja Dipolin tilajaoista sopimiseen. Logistiikka hoitaa larppeihin tarvittavat välineet, ja larp-coniitti tekeekin tilaukset jo hyvissä ajoin.

Larp-tiskillä pyörittyäni jokusen vuoden olen huomannut, että tyhmiä kysymyksiä ei ole ja hyvin monta peliä saa väännettyä Ropeconiin sopivaksi, kun vaan on ollut uskallusta ja rohkeutta lähteä niitä tarjoamaan.

Tänä vuonna teemoina ovat fantasia ja vaihtoehtoiset todellisuudet, sekä rajat ja rajapinnat. Se määrä larppeja, jonka näistä saisi kirjoitettua, saa ainakin oman pääni pyörälle. Monta vanhaa omaakin peliä voisin pelauttaa, mutta aika ei siihen valitettavasti riitä. Kunnianhimoisena larp-coniittina tahtoisinkin kuitenkin vielä muutaman larpin lisää Ropeconin nykyisen larp-tarjonnan ohelle.

Tätä kirjoitankin nyt herätelläkseni pelinjohtajia, jotka ehkä ovat ajatelleet pelin pitää, ehkä eivät. Minä sanon, että tottakai! Herättelen teitä tähän aikaan siksi, että valitetavasti käsiohjelman deadlinet saapuvat nopeammin kuin kukaan tahtoisi niiden saapuvan ja jotta juuri Sinun pelisi on myös painetussa käsiohjelmassa, niin ilmoitathan sen ajoissa.

Pelkkä "Moi, tahtoisin pitää pelin" ja sen jälkeen pieni idea siitä, millaisen pelin tahtoisit pitää riittää alkuun, kun lähestyt minua sähköpostilla. Kysyn kyllä tarvittavat lisäkysymykset.

Ropeconissa nähdään!

Santtu eli Satu Lahti
Larpit
larp@ropecon.fi

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002