Ropecon pääjärjestäjän silmin

Kirjoittanut 2012-07-19 Tiedotus aiheeseen Takahuone

Jussi, yksi Ropecon 2012 neljästä pääjärjestäjästä, kertoo, mikä tekee Ropeconin järjestämisestä palkitsevaa.

Ensi viikolla on Ropecon. Huolimatta siitä, että järjestäjälle Ropecon on vaihtelevan suuruinen osa päivittäistä elämää alkuvuodesta lähtien, sen läheisyys pääsee yllättämään joka vuosi. Tuleva Ropecon on minulle yhdestoista, ja kahdeksas conitean jäsenenä. Mikä saa panostamaan merkittävästi aikaa ja palkatonta työtä tähän tapahtumaan vuosi toisensa jälkeen?

Ropecon ei ole pelkästään pelitapahtuma, se on pelaajien tapahtuma. Moni tulee sinne, koska "kaikki muutkin" tulevat. Ropeconissa on kyse paljon enemmästä kuin pelkistä yhteisistä kiinnostuksen kohteista. Olen itse varsin pienessä vähemmistössä convieraiden joukossa siinä, että olen harrastanut lähes kaikkia Ropecon-ohjelman alalajeja renessanssitansseista Magic: the Gatheringiin. Useimmat Ropeconiin tulijat osallistuvat korkeintaan parin eri osa-alueen ohjelmaan.

Ropecon on siis monipuolisuuden juhlaa. Kun suurin osa conkävijöistä on kiinnostunut vain pienestä osasta tarjolla olevaa ohjelmaa, syntyy valitusta haisevista korttipelaajista ja alipukeutuneista teinilarppaajista. Nämä stereotypiat ovat enimmäkseen liioiteltuja, mutta tapahtuman onnistumisen kannalta niiden ei välttämättä edes tarvitse olla. Vaikka Ropecon kannustaakin erilaisia pelaajia tutustumaan toisiinsa, kenenkään ei tarvitse osallistua kaikiin mahdollisiin ohjelman osa-alueisiin. Tarpeeksi monet peliharrastajat ovat kiinnostuneita useammasta kuin yhdestä osa-alueesta, ja he muodostavat sosiaalisen verkoston, joka elää omaa elämäänsä Ropeconista riippumatta. Näin he sitovat yhteen skenen, jonka Ropecon ja sen kaltaiset tapahtumat nostavat kaikkein selkeimmin esiin.

Minulle Ropeconin järjestämisessä on palkitsevinta nähdä, kuinka omalla työllään auttaa luomaan tapahtuman, joka tarjoaa kävijöilleen ohjelman lisäksi mahdollisuuden tavata tuttuja ja tuntemattomia, tutustua uusiin harrastusmahdollisuuksiin, ja tuntea kuuluvansa omaa lähipiiriä suurempaan kokonaisuuteen. Sellaisena se on pelikansan festari - kuin vuosittainen heimokokoontuminen. Tämä on olennainen osa Ropeconin luonnetta: en voisi kuvitella sitä tapahtumana, johon ihmiset tulevat ainoastaan pelaamaan ja seuraamaan ohjelmaa. Ropeconia eivät tee vain coniitit, työvoima ja tapahtumanjärjestäjät, vaan sen tekevät kaikki osallistujat.

Ropeconia odotellen,
Jussi

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002