Ropecon hakee videokuvaajia/editoijia, esittelijöitä ja tähtilaivan kapteeneita!

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2014-09-07 Tiedotus

Ropecon hakee videokuvaajia/editoijia, esittelijöitä ja tähtilaivan kapteeneita!

Lue lisää alta!

Tähtilaivan kapteeni:

Ropeconissa on tänäkin vuonna tarjolla Artemis - avaruusaluksen komentosiltasimulaattori. Suuren yleisönsuosion takia tällä kertaa lennetään kahdella aluksella eli jaossa on tuplamäärä miehistöpaikkoja!

Tuplamäärä pelejä tarkoittaa myös lisää opastajia eli "koulutusupseereita". Jos olet pelannut Artemista (mielellään kaikissa rooleissa/asemissa) ja olet valmis pitelemään tuoreita avaruuskadetteja kädestä ensilennolla, Tähtilaivaston koulutuskeskus OK18 ja kiertorata-asema Otaranta-8B kutsuvat sinua!

Ilmoittautumiset osoitteeseen sami.nikander@iki.fi. Koulutusupseerit saavat Tähtilaivaston ikuisen kunnian lisäksi normaalit conduunarin edut, eli 8 tunnin työpanoksella ilmaisen sisäänpääsyn, takahuoneen tarjoilut ja maanantain kaadon."

Kuvaaja:

Ropeconin dokumentointitiimin kuvaajien tehtävänä on operoida ja vahtia kameroita jotka tallentavat valittuja puheohjelmaesityksiä. Kameran käytön lisäksi kuvaaja tarkkailee kuvan ja äänen teknistä laatua, ja ilmoittaa mahdollisista vakavista häiriötilanteista dokumentointitiimin tekniikalle. Kuvaajan EI lähtökohtaisesti odoteta zoomailevan ja panoroivan jalustalla olevaa kameraa esityksen aikana, vaan lähinnä käynnistävän kameran hyvissä ajoin ennen esityksen alkua, ja tarkastavan että kuvan rajaus, tarkennus, ja äänitys ovat kunnossa.

Ennen esitystä kuvaaja myös kertoo esityksen pitäjälle että esitys tallennetaan ja esitetään myöhemmin YouTubessa, ja pyytää lupaa tähän. Jos yksikin esitykseen osallistuva ei lupaa anna, esitystä ei tallenneta, mutta siinäkin tapauksessa työvuoro jatkuu normaalisti, sillä laitteistoa pitää silti vahtia.

Innokkaimmat voivat halutessaan osallistua vaativampiin kuvaustöihin, kuten laitteistojen kokoamiseen ja purkamiseen, ja kuvaustyöhön luentosalien ulkopuolella.

Työvuoroja on n. 3, ja ne kestävät n. 4 tuntia, yleensä kahden peräkkäisen esityksen verran. Kuvaaja saa halutessaan (etu)nimensä tallennettujen esitysten lopputeksteihin.

Ota yhteyttä: dokumentointi@ropecon.fi

Editori:

Ropeconin dokumentointitiimin editoreiden tehtävä alkaa vasta varsinaisen Ropeconin JÄLKEEN. Editori muokkaa netin kautta jaetusta raakamateriaalista esityskelpoisen version, jossa on alku/lopputekstit, ja mahdolliset esitykseen liittyvät esityskalvot yms. muu materiaali.

Editorin työ vaatii hyvän OMAN tietokoneen tms. videoeditointilaitteiston, kohtuullisen nopean nettiyhteyden, useita kymmeniä gigoja vapaata kovalevytilaa, hyvän tietokoneiden ja ohjelmistojen yleisen käyttöosaamisen, ja kiinnostuksen videomateriaalin käsittelyyn. Editointi onnistuu hyvin ilmaisohjelmilla (Blender + apuohjelmat), mutta myös itse muualta hankittuja ohjelmia voi tietenkin käyttää.

Työhön kuluu nyrkkisääntöänä VÄHINTÄÄN 2h jokaista valmiiksi tuotetua tuntia kohden. Monimutkaisemman tai muuten teknisesti haastavan materiaalin tai uusien asioiden, taitojen, ja ohjelmistojen omaksumisen kanssa kuluu helposti moninkertainen määrä aikaa.

Editorin edellytetään työstävän vähintään n. 3 x 2h valmista esityskelpoista materiaalia (johon kuluu todennäköisesti vähintään n. 12h editointityötä), jota vasten editori lunastaa työvoimapalkkionsa SEURAAVASSA Ropeconissa. Ota yhteyttä: dokumentointi@ropecon.fi

Esittelijä/sisäänheittäjä

Haemme myös sisäänheittäjiä Kokemuspisteeseen. Sisäänheittäjien tehtävänä on kertoa harrastuksesta kiinnostuneille kävijöille ja ohjata halukkaita kiinnostavien pelien ääreen. Jos tehtävä kiinnostaa, ota yhteyttä Valtter Taipaleeseen, kokemuspiste@ropecon.fi

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002