Lautapelisuunnittelija Kevin Wilson Ropecon XX:n kunniavieraaksi

Kirjoittanut 2013-02-07 Tiedotus aiheeseen Uutiset

Yhdeksi vuoden 2013 Ropeconin kunniavieraaksi on nyt varmistunut lautapelisuunnittelija Kevin Wilson (USA). Wilson on kasvo suosittujen lautapelien Arkham Horror (2005) ja A Game of Thrones (ensimmäinen laitos 2003) takana.

Ropeconin kävijöitä Wilsonin repertuaari tavoittaa laajemminkin. Myös roolipelaamistaustaa mieheltä löytyy kymmeniä vuosia. Pelaamiseen Wilson sai innostuksensa Dungeons & Dragons boxista kahdeksanvuotiaana ja ennen uraansa lautapelisuunnittelijana kunnostautui myös roolipelisuunnittelun parissa. Hänen repertuaariinsa roolipelisuunnittelun alalla kuuluu mm. 7th Sea-roolipeli (kustantaja AEG). Nykyään Wilson on tunnettu pelisuunnittelija ja työskentelee mm. Fantasy Flight Games- lautapelijulkaisijalle.

"Arkham Horror on vakaa kiintotähti ja tasaisesti suosittu tuote. Se on yksi myydyimpiä lautapelisarjoja Suomessa, jos otetaan huomioon vieraskieliset tuotteet. En hetimiten keksi vahvempaa brändiä myymistämme peleistä viimeisen 10 vuoden aikana.

Game of Thrones taas on lautapeli, jonka isompi nousu tuli HBO:n tv-sarjan tuoman julkisuuden myötä. Käsittääkseni peli myy USAssa huimia määriä, mutta englanninkielisyyden myötä myyntimäärät Suomessa ovat rajoittuneet, vaikka hyvin myyvästä pelistä voidaankin puhua."
- Toni Niittymäki, lautapelit.fi

Lehdistötiedote:
Lautapelisuunnittelija Kevin Wilson Ropecon XX:n kunniavieraaksi

In English

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002