Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Ryhmään Uutiset kirjoittanut 2015-05-20 11:11 Tiedotus

Ropecon palkitsi pelikulttuurin edistämisessä verkossa

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestetty pelifestivaali Ropecon on palkinnut peliharrastuksen ja pelikulttuurin kehittäjiä. Lautapeliopas.fi-sivuston perustaja Mikko Saari palkittiin Kultaisella Lohikäärmeellä lautapeliharrastuksen eteen tehdystä työstä, ja Laura Sirola palkittiin Vuoden Peliteko -tunnustuksella liveroolipelien kansallisen kalenterin suunnittelijana.

Kultainen Lohikäärme lautapelisivuston ylläpitäjä Mikko Saarelle

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto ansiokkaasta työstä pelien saralla tai pelikulttuurin kehittämisessä. Saaren perustama ja jo 15 vuoden ajan päätoimittama lautapeliopas.fi-sivusto esittelee lautapelaamista niin vasta-alkajille kuin veteraaniharrastajille. Sivusto sisältää satoja suomenkielisiä peliarvosteluita ja esittelyitä lautapeleistä aina lasten- ja perhepeleistä syvätasoisiin strategiapeleihin, tehden lautapeliharrastukseen tarttumisen ja sen uusiin lautapeleihin tutustumisen helpoksi. Osin Saaren ansiosta Suomesta on viime aikoina ponnistunut lukuisia yrityksiä joiden lautapelit ovat myynnissä kansainvälisesti, viimeisenä Helsinkiläinen Toad Kings.

Vuoden Peliteko pelikalenterin perustajalle Laura Sirolalle

Vuoden peliteko -palkinto ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla on myönnetty uuden Larp-kalenterin kehittäjälle Laura Sirolalle. Larp-kalenteri on jokaisen liveroolipelaajan tavoitettavissa oleva verkkopalvelu, jossa tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa peleistään. Liveroolipelien lisäksi kalenteriin ovat tervetulleita esimerkiksi erilaiset festivaalit, työpajat ja muut osittain samaa harrastuskuntaa koskevat tapahtumat kuten historialliset tanssileirit. ”Opiskelujen yhteydessä tarjoutui tilaisuus luoda web-palvelu ja uuden Larp-kalenterin tekeminen tuntui hyvältä”. Vuoden peliteko –palkinnon myöntävät Ropecon ja nörttikulttuurin edistämistä ajava Nörttitytöt ry.

Pelifestivaali Ropecon on vuodesta 1994 alkaen järjestetty pelifestivaali, joka kerää tapahtumaan noin 3700 eri alojen pelaajaa Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2015 Ropecon järjestettiin Espoon Dipolissa 15.-17.5.2015.

Lisätietoja Ropecon: http://www.ropecon.fi/ / tiedotus@ropecon.fi / 050-3385159
Nörttitytöt: http://geekgirls.fi/ – toimitus@geekgirls.fi
Linkki kuvamateriaaliin:
https://www.dropbox.com/sh/jsd86ak56wxvo14/AAACvoxm9HsGOzLzgXP6Fhu8a?dl=0
http://www.ropecon.fi/gallery/Pressikuvat \\

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002