Ropecon 2012 kaipaa ohjelmaa!

Kirjoittanut 2012-03-05 Tiedotus aiheeseen Uutiset

Tervetuloa tekemään ohjelmaa Ropeconiin – tai toimimaan jonkin osa-alueen ohjelmajärjestäjien apulaisena!

Yhtyettä ottaessasi:

 • kerrothan vähän itsestäsi
 • kirjoitathan lyhyen kuvauksen ohjelmastasi
 • kauanko ohjelmasi kestää
 • monelleko hengelle ohjelmasi on tarkoitettu
 • mahdolliset varuste- ja aikataulutoiveet
 • omat yhteystietosi

Ohjelmanjärjestämisestä saat päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan riippuen työn määrästä ja työnkuvasta. Työpisteissä viikonloppulipun saa 8 h työvuorolla ja päivälipun 4 h työllä, ohjelmanjärjestäjille ilmaislippuihin vaikuttaa myös ohjelman järjestelyjen vaatima vaiva. Pääsääntöisesti pääjärjestäjä saa ilmaisen viikonloppurannekkeen ja avustajat päivärannekkeen, mutta nyrkkisääntöä on mahdoton antaa.

Alustava ilmoittautuminen voi olla idea tai valmis kuvaus, annathan myös mahdollisen arvion ohjelman osallistujamäärästä ja kestosta. Myöhemmin kyselemme vielä asiasta tarkemmin.

Larpit

Tänä vuonna kaivataan erityisesti fantasiamaailmoihin – ja muihin vaihtoehtoisiin todellisuuksiin sijoittuvia larppeja. Vankasti tässäkin todellisuudessa kiinni olevat larpit ovat toki tervetulleita.

Larpeilta toivotaan muutaman tunnin kestoa ja keveää varustusta: pelaajan pitäisi voida osallistua niissä vaatteissa kuin on aamulla Ropeconiin lähtenyt. Pelitiloiksi tarjolla on erikokoisia huoneita ja huonekokonaisuuksia, mahdollista on käyttää pelialueena myös koko Dipolia.

Ilmoittautumiset ja kyselyt Satu Lahdelle osoitteeseen larp@ropecon.fi

Figut

Figuohjelmaan Ropecon hakee ohjelmajärjestäjiä, jotka ovat kiinnostuneet järjestämään figupelejä, demoja, työpajoja, figu-aiheisia esitelmiä tai muuta figu-aiheista ohjelmaa.

Edellä mainittujen lisäksi kaivataan uusia ja innokkaita ihmisiä sekä figutiskille että maalaustyöpajoihin. Myös ohjelmatoiveita saa esittää!

Ilmoittautumiset ja kyselyt Heini-Maria Partaselle osoitteeseen figupelit@ropecon.fi

Korttipelit


Ropecon hakee korttipelipuolelle turnausjärjestäjiä järjestämään korttipeliturnauksia, tiskityöntekijöitä vastaanottamaan ilmoittautumisia ja valvomaan ohjelman etenemistä sekä ratkomaan lennosta pieniä pulmia, sekä erilaisia demottajia, työpajanvetäjiä jne. Umpimetsästä työhön ei tarvitse ryhtyä, turnausjärjestäjiä neuvovat niin korttipelivastaava, kuin tarvittaessa aiempien vuosien turnausjärjestäjätkin. Korttipelitiskillä vastaus kysymyksiin löytyy infokansiosta.Erityisesti kaivataan monien eri korttipelien taitajia oppaiksi demoalueelle: joka päivälle pyritään järjestämään mahdollisuuksia ohikulkijoille ohjattuun kokeiluun useampienkin eri korttipelien parissa. Keskiössä etenkin vähän pienemmät ja tuntemattomat pelit, kuten vaikkapa A Game of Thrones, LotR LCG ja Call of Cthulhu.Ilmoittautumiset ja kyselyt Ville Lovikalle osoitteeseen korttipelit@ropecon.fi

Lautapelit

Lautapelipuolelle Ropecon hakee lautapeliturnausten järjestäjiä, lautapeliaiheisten luentojen pitäjiä, sekä päivystäjiä ja sääntöjenselittelijöitä.

Päivystäjän työtehtäviin kuuluu yleinen valvonta sekä kävijöiden auttaminen esimerkiksi pelivalinnoissa. Päivystysvuorot ovat kahden tunnin vuoroissa, yhteensä kahdeksan tuntia. Sääntöjenselittelijän työtehtäviin puolestaan kuuluu selittää sääntöjä lainattavissa olevista peleistä kävijöille. Sääntöjenselittelijä saa käyttöönsä myös tyylikkään liivin, jolla erottua kävijöiden massasta.

Opastusta ja apua tehtäviin saa lautapeli-Coniitilta ja aikaisemmin lautapelipuolella töissä olleelta työvoimalta.

Ilmoittautumiset ja kyselyt Jani Höglundille osoitteeseen lautapelit@ropecon.fi

Puhe- ja yleisohjelma

Tapahtumaan etsitään laadukkaita ja kiinnostavia esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja harrastuskenttää koskettavista aiheista.

Inspiraation lähteenä voi käyttää tämän vuoden teemoja – fantasiaa ja vaihtoehtotodellisuuksia sekä rajoja ja rajapintoja. Suoraan näitä käsittelevien esitelmien lisäksi haluamme ohjelmaa liittyen fantasiamaailmojen luomiseen ja rooliin peleissä, sekä vaikkapa vaihtoehtomaailmojen proppaamiseen. Rajoja ja rajapintoja -teeman alla puolestaan voi käsitellä esimerkiksi elokuvien, animen, tietokonepelien sekä taiteen kanssakäymistä erilaisten rooli-, lauta- ja muiden pelien kanssa.

 • Esitelmiä, paneeleita ja keskusteluja halutaan rooli-, lauta-, figu- ja korttipeleistä, larpeista, historianelävöittämisestä ja näihin liittyvistä ilmiöistä tai tosielämän realiteeteista. Näkökulma voi olla järjestäjän tai osallistujan.
 • Työpajoissa valmistetaan proppeja tai opetellaan uusia, hyödyllisiä taitoja. Työpajamateriaalit maksaa Ropecon.
 • Myös muunlaista ohjelmaa, kuten taistelu- ja muita näytöksiä sekä kategoriarajoja rikkovia pelejä otetaan vastaan.
 • Erityisesti huomioidaan aloittelijoille suunnattu tai näille sopiva ohjelma.
 • Ohjelmaideatkin otetaan vastaan!

Tarjottavasta ohjelmasta:
Ohjelmapaikan pituus on pääsääntöisesti 45 tai 105 minuuttia Työpajat halutaan järjestettävän kaksi kertaa Ropeconin aikana

Ilmoittautumiset ja kyselyt 5.5 mennessä, mieluiten jo aiemmin, ohjelmavastaaville osoitteeseen: ohjelma@ropecon.fi

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelien GM-haku alkaa huhtikuussa.

Kyselyt voi osoittaa Jukka Särkijärvelle osoitteessa roolipelit@ropecon.fi

Muu työvoima

Ropeconin käytännön järjestelyt toteutetaan noin kahdensadan vapaaehtoisen voimin. Tarvitsemme jälleen innokkaita tekijöitä mm. narikkaan, lipunmyyntiin, kaubamajaan, kirpputorille ja majoitukseen. Mukaan pääseviltä edellytetään 15-vuoden ikää ja vähintään 8 tunnin työpanosta. Vastineeksi annamme viikonloppurannekkeen tämän vuoden tapahtumaan ja 10 tai useammasta työtunnista esim. ruokarahaa. Ropeconin työvoimahaku alkaa näillä näkymin huhtikuun aikana.

Lisää tietoa Ropeconin nettisivuilta maalis-huhtikuun aikana. Kyselyt voi osoittaa Virpi Lepälle osoitteeseen tyovoima@ropecon.fi

--

Eri osa-alueiden järjestäjien yhteystiedot löytyvät kootusti täältä.
Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä!

Ropecon 2012 Call for Program in English from here!

Ohjelma, Larpit, Korttipelit, Lautapelit, Miniatyyripelit

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002