Ropecon 2012 Teema julki

Kirjoittanut 2012-01-08 Tiedotus aiheeseen Uutiset

Uuden vuoden toivotukset Ropecon 2012 conitealta! Uusi vuosi ja uudet kujeet, kuten sanonta kuuluu – ja nyt onkin aika aloittaa tämän vuoden Ropeconiin valmistautuminen.

Ropeconhan pidetään tänä vuonna 27.-29.7.2012, tavan mukaan Espoon Dipolissa. Kuulutamme keväämmällä kun alamme ottaa vastaan ohjelma- ja peli-ilmoittautumisia, sekä vapaaehtoisrekrytoinnin.

Ropeconin kuulumisia voi seurata tämän blogin lisäksi Facebookissa ja Twitterissä.

TEEMA

Fantasia ja muut vaihtoehtotodellisuudet

”Kauan, kauan sitten kaukaisessa maassa muinaiset kuninkaat taistelivat pimeyden voimia ja suuria armeijoita vastaan. Haltiahovit, velhokoulu, imperiumin hävittäjät, ihmissusiheimot, Arkhamin seikkailijat ja barbaarikylät odottivat henkeään pidättäen taistelua loppuvaksi. Jossain maailmassa lateksimiekka otti yhteen tulipallon kanssa, lopullisen ratkaisun taisteluun toivat kauniiden kirjojen kansilla tanssivat nopat.

Velhojen yhteenotto, armeijoiden kohtaaminen tai keskiaikaisen kylän rakentuminen. Pelit kertovat tarinaa ja jokaisen tarinan taustalla on maailma. Osa peleistä sijoittuu tähän todelliseen maailmaamme, mutta suurin osa maailmoista on fiktiivisiä, pelintekijöiden ja kirjailijoiden mielikuvituksen tuotetta. Ja silti asukkailleen mahdollisimman realistisia ja todellisia.

Tänä vuonna Ropecon nostaa katseensa tästä todellisuudesta fantasiamaailmoihin ja vaihtoehtoisiin maailmoihin. Keskimaa, Krynn, Kiekkomaailma ja lukuisat pelinjohtajien suunnittelemat todellisuudet nostetaan tällä kertaa valokeilaan. Erityisesti painopiste on tällä kertaa fantasiamaailmoissa, mutta teemassa on sijansa muidenkin genrejen todellisuuksille; Kobolista WoDiin. Hedelmällinen teema “Fantasia ja muut vaihtoehtotodellisuudet” näyttäytyy mm. puheohjelmassa, työpajoissa, larpeissa, figujen maalauskategorioissa kuten pöytäpeleissäkin.

Fantasian ja vaihtoehtoisten todellisuuksien ohella Ropeconissa käsitellään rajoja ja rajapintoja. Harrastuskentän rajoja koettelevat Anime ja MMORPGit. Freeform-pelit sekoittavat pöytäroolipelien ja live-roolipelien rajapintaa. Miten harrastus rajataan, vai onko rajaaminen tarpeen? Teatteri ja muut taideprojektit ottavat vaikutteita live-roolipeleistä, live-roolipelejä on pelattu museoissa ja gallerioissa. Onko harrastuksissamme kyse taiteesta, viihteestä vai molemmista ja saako sillä tienata? Jokaisen omat rajat roolipelaamisessa ovat myös osa teemaamme, mitä kukakin haluaa ja suostuu pelaamaan. Näitä pyrimme tuomaan esille Ropecon 2012:n ohjelmassa.

Not understanding a thing? Go and read our Theme in English.

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002