Valokuvakilpailu Ropeconiin

Kirjoittanut 2010-03-22 Tiedotus kategoriaan Uutiset

Ropecon 2010 yhteydessä järjestettävässä valokuvakilpailussa kisataan tänä vuonna kahdessa erillisessa sarjassa: Vuoden larp-valokuvassa ja Vuoden Ropecon-valokuvassa. Kilpailu on suunnattu kaikille - niin harrastaja- kuin ammattivalokuvaajillekin, jotka ottavat itse osaa myös roolipeleihin. Kilpailun tarkoituksena on tuoda näkyville pelien ohella tapahtuvaa sekä spontaania että suunitelmallista valokuvauskulttuuria.

Vuoden larp-valokuva

"Vuoden larp-valokuva"-kilpailu on kaikille avoin valokuvauskilpailu. Kilpailuun voi osallistua viime ja tämän vuoden aikana otetuilla kuvilla. Kuvien täytyy olla live-roolipelitapahtuman yhteydessä otettuja. Osallistua voi enintään kolmella valokuvalla.

Osallistuminen

Kuvien resoluutio suositellaan olevan 300dpi:llä 3600x2400 Kuvat tulee olla toimitettuna osoitteeseen vuodenlarpkuva@gmail.com viimeistään maanantaina 16.7.2010. Kuvat voi myös lähettää cd:llä tai dvd:llä osoitteeseen: Nino Hynninen, Kalevankatu 26 A 14, 00100 Helsinki CD-levyt ja DVD:t pyritään palauttamaan Ropeconin aikana lähettäjille. Kuvien yhteydessä tulee toimittaa myös oheinen osallistumislomake täytettynä.

Arvostelu

Kuvat arvostellaan omaperäisyyden, kertovuuden ja teknisen osaamisen perusteella. Tuomaristo valitsee parhaat kuvat, jotka tulevat esille Ropeconin näyttelytilaan ja pääsevät finaaliin. Mikäli osallistuu useammalla kuin yhdellä kuvalla niistä vain yksi raadin valitsema voi päästä finaaliin.Voittajakuvat valitaan yleisöäänestyksen ja tuomaristoäänestyksen (50%/50%) perusteella.

Vuoden Ropecon-kuva-kilpailu

Valokuvauskilpailun toinen osio on ns. spontaanivalokuvauskilpailu, johon osallistutaan Ropeconissa paikanpäällä otetulla valokuvalla. Osallistua voi Ropecon-viikonlopun aikana yhdellä (1) valokuvalla per henkilö.

Tämän vuoden viitekehys kilpailussa on Ropecon-teeman mukaisesti "kauhu". Kuvien tulee käsitellä tätä teemaa jollain tavalla. Muistakaa kuitenkin, että kauhu on subjektiivista, eikä pidä stressata teemaa liikaa.

Arvostelu

Kuvat arvostellaan tunnelman välittymisen ja omaperäisyyden perusteella. Parhaat kuvat näytetään päättäjäistilaisuuden yhteydessä ja paras kuva palkitaan.

Digikuvat tulee olla käsittelemättömiä, jpeg-muodossa ja mielellään suurimmalla mahdollisella resoluutiolla. Kuvia voi toimittaa vastuuhenkilöille muistikortilla tai digikamerassa käsiohjelmassa julkistettavina aikoina.

Ohjelma

© Ropecon ry 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002