Ropecon 2012 ohjelma

Ropeconissa on vuosittain yli 150 erilaista ohjelmanumeroa roolipelaamisen
eri saroilla. Tutustu vuoden 2012 ohjelmaan täältä.

Aditorio-ohjelman videot

Tänä vuonna aditorion ohjelmaa videoitiin ja työn hedelmät ovat pikkuhiljaa nähtävissä Ropeconin Youtube-kanavalla! Kanavalla nähtävissä tällä hetkellä mm:

Roolipelit

Roolipelit ovat Ropeconin sydän. Roolipeleja pelataan Ropeconissa aamusta yöhön ja välillä ylikin. Kymmenet pelinjohtajat vetävät pelejä ja valikoimaa löytyy lähes kaikista kuviteltavissa olevista lajityypeistä mitä erilaisimmille kokoonpanoille.
Roolipeliohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Live-roolipelit

Live-roolipelissä eli larpissa kuvitteelliseen pelihahmoonsa eläytyvät pelaajat sonnustautuvat hahmonsa tamineisiin ja esittävät hahmoaan improvisaatioteatterin tyyliin.
Larp-ohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Figupelit

Figupelit eli miniatyyripelit ovat pöydällä pelattavia strategiapelejä, joissa pelinappuloina toimivat pelin hahmoja esittävät pienet miniatyyrit, eli figut. Tyypillisesti pelit sisältävät erilaisia taistelijoita, kulkuneuvoja, rakennuksia ja muita pelille tärkeitä elementtejä pienoiskoossa. Pelaajat ovat näiden armeijoiden komentajia.
Figuohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Korttipelit

Korttipeleillä ei Ropeconissa tarkoiteta sen enempää uhkapelejä kuin pasiansseja. Iso osa Ropeconin korttipeleistä on keräilykorttipelejä, joissa pelaajat kokoavat itselleen pelin sääntöjen mukaisen pakan jolla kilpailevat muita pelaajia vastaan.
Korttipeliohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Lautapelit

Lautapelille tunnuksenomaista on pelilaudan ja sille aseteltujen nappuloiden tärkeä rooli pelin pelaamisessa. Lautapelit ovat niin koko perheen viihdettä, kuin aikuisten monimutkaista strategiapeliä -ja kaikkea siltä väliltä!
Lautapeliohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Puheohjelma

Puheohjelmaa, eli esitelmiä ja paneeleita on tänäkin vuonna runsaasti tarjolla. Ohjelmaa on parhaimmillaan viidessä salissa samanaikaisesti. Esitelmissä ja paneeleissa paneudutaan roolipelaamiseen monilta kanteilta. Erityisesti esiin nousevat Ropeconin vuoden teemat, joita käsitellään ohjelmassa monipuolisesti.
Paneeli-ohjelmaa pääset katsomaan tästä.
Esitelmä-ohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Työpajat

Työpajoissa mm. askarrellaan, opetellaan tansseja ja muita hyödyllisiä taitoja. Työpajojen materiaalimaksut kuuluvat lipun hintaan, ellei toisin ilmoiteta.
Työpajaohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Demohuone

Ropecon nostaa taas pienkustanteet valokeilaan! Demohuoneessa esitellään uusia rooli-, kortti-, ja lautapeliprojekteja ja -julkaisuja. Demohuoneessa niin ensikertalaiset kuin vanhat konkaritkin pääsevät tutustumaan pelintekijöiden luomuksiin kehittäjien opastuksella.
Demo-ohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Muu ohjelma

Pelaamisen ohella Ropeconissa on tarjolla paljon muutakin ohjelmaa kuin pelejä, luentoja ja työpajoja. Muu ohjelma -käsitteen alle menevät mm. taidenäyttely, pukukilpailu ja -näytös, bofferiturnajaiset, taistelunäytökset, tanssiaiset harjoituksineen ja joka vuotinen klassikko, KPS-turnaus.
Muuta ohjelmaa pääset katsomaan tästä.

Ropecon 2011 29.-31.7. Dipoli, Espoo