https://ropecon.fi/wp-content/uploads/2022/07/32047368610_4684f6718e_o.jpg

Vapaaehtoishaku 2024: Työpistekuvaukset

Työpistekuvaukset

Boffaus

Boffauspiste toimii matalan kynnyksen lajikokeiluna ja -esittelynä boffaukselle. Vapaaehtoisena pyörität vapaata boffauspistettä ja/tai lasten boffauspistettä pitäen huolta turvallisesta boffaamisesta ja kertomalla boffauksesta lajina ja harrastuksena. Tämän lisäksi järjestetään boffausturnaus ja mahdollisuuksien mukaan bofferinrakennuspajaa. Ilmoitathan vapaaseen kenttään mahdolliset toiveet työpisteiden suhteen.

Cosplay-assistentti

Cosplay-assistentit ovat cosplaykilpailussa työskenteleviä vapaaehtoisia. Työhön kuuluu kisaan osallistuvien pukuilijoiden auttaminen kilpailupäivänä ja kilpailijoiden ohjeistusta kilpailupäivän aikana. Tässä työssä tarvitset hyviä sosiaalisia taitoja ja liikunnallisuutta, koska cosplay-assistentit liikkuvat yllättävän paljon!

Figumaalauskisa-avustaja

Kisa-avustajat auttavat osallistujia töiden jättämisessä ja noutamisessa maalauskilpailun aikana, opastavat conikävijöitä maalauskilpailuun ja yleisöäänestykseen liittyen sekä valvovat vuoronsa aikana näyttelyaluetta ja sinne jätettyjä töitä. Kisa-avustajana toimiminen ei ole este maalauskilpailuun osallistumiselle. Työvuorot ajoittuvat pääosin näyttelyalueen aukioloaikojen sisälle, mutta muutaman avustajan on mahdollista tehdä osa vuorosta ennen tai jälkeen conin kisa-alueen kasaus- ja purkuapuna. Ilmaisethan hakemuksen vapaassa tekstikentässä mikäli olet käytettävissä tähän.

Figumaalauspiste

Figumaalauspiste on matalan kynnyksen aktiviteetti, jossa kävijät voivat tulla kokeilemaan miniatyyrimaalausta. Työhön kuuluu maalauspisteen yleisen järjestyksen ylläpito, maalaustarvikkeiden ja figuurien jakaminen kävijöille sekä miniatyyrien riittävyyden varmistaminen. Tehtävään ei tarvitse maalaajan taitoja, mutta olisi hyvä, että sinulla olisi kokemusta figujen ja maalaustarvikkeiden käsittelystä.

Häirintäyhdyshenkilö 

Häirintäyhdyshenkilöt eli häryt toimivat tapahtumassa häirintää kohdanneiden kuuntelijoina ja tukihenkilöinä sekä kehittämässä Ropeconista kaikille turvallisempaa tilaa. Toimiminen häirintäyhdyshenkilönä Ropeconissa edellyttää aiemman häry-koulutuksen käymistä: ilmoitathan lomakkeen avoimessa kentässä, minkä koulutuksen olet käynyt. Perehdytämme lisäksi kaikki häryt Ropeconin erityisyyksiin ennen con-viikonloppua.

Info

Infopisteen henkilökunta vastaa kävijöiden sekä muun con-väen kysymyksiin ja ratkaisee heidän ongelmiaan tapahtuman aikana. Tehtävässä oppii asiakaspalvelutaitoja, nokkeluutta ja ongelmanratkaisukykyä. Vaikka info tietää vastauksen kaikkeen, vapaaehtoisilta ei odoteta muuta kuin asiakaspalvelualttiutta, teille tarjotaan kaikki mahdollinen tieto.

Järjestyksenvalvoja

Kävijöiden turvallisuuden valvominen conipaikalla. Edellyttää voimassa olevaa JV-korttia ja asiakaspalveluasennetta. HUOM! Et voi valita tätä tehtävää hakemukseesi, ellet ole täyttänyt tietoihisi JV-kortin numeroa (oikealta ylhäältä oma nimesi > Pätevyydet).

Kaato

Ropeconin kaatajaisten järjestäminen Ropeconin tekemiseen osallistuneille vapaaehtoisille. Ruokien valmistaminen, tilojen järjestäminen, tilojen siisteyden ylläpito, siivoaminen ja purku sekä mahdollinen tukussa käynti. Ajokortti, aikaisempi kokemus keittiössä toimimisesta tai juhlien järjestämisestä ei ole pakollisia, mutta plussaa. Kaato sijoittuu tapahtuman jälkeiselle maanantaille. Työaika on pitkä aamusta varhaiseen tiistaiaamuun, kunnes tilat ovat siivottu ja tyhjänä. Yksi pitkä vuoro tai tahtoessasi voit sitoutua olemaan paikalla ja saatavilla koko ajan.

Kirpputori

Kävijöiden tuomien kirppistuotteiden myyntiä Kirppu-järjestelmän avulla sekä kirppiksen siisteydestä huolehtimista.

Kokemuspiste: Peliapuri

Peliapurit auttavat kokemuspisteellä kävijöitä löytämään mieluista pelattavaa. Lisäksi he auttavat lautapelikirjaston kävijöitä pelien kanssa, peliseuran etsimisessä ja opettavat itselleen tuttujen pelien sääntöjä. Tehtävä ei vaadi, että tuntee jokaisen lautapelikirjaston pelin säännöt, mutta laaja pöytäpelien tuntemus on eduksi.

Larp- ja roolipelitiski

Larppien ja roolipelien palvelutiski opastaa sekä kävijöitä että pelinjohtajia larppeihin ja roolipeleihin liittyvissä asioissa.

Larp-juoksija

Larp-juoksija avustaa larppien järjestäjiä peliohjelman toteutuksen kanssa. Tehtäviin voi lukeutua esim. proppien tai muiden tarvikkeiden toimittamista, huoneiden tekniikan kanssa auttamista ja muuta eri messualueiden välillä edellyttävää liikkumista. Larp-juoksija toimittaa peliohjelmaan osallistuville vettä ja juoma-astioita. 

Lastenhoitohuone

Lastenhoitohuoneen viihtyisyydestä ja toiminnasta vastaamista.

Lautapelikirjasto

Lautapelikirjastossa opastetaan kävijöitä lauta- ja korttipelien valinnassa sekä pelien lainaamisessa ja palauttamisessa. Sisältää myös pelien hyllyttämistä, lautapelikirjaston ylläpitoa ja kirjaston rakentamista/purkua tapahtuman alussa ja lopussa. Lautapelikirjastolaiset voivat tarvittaessa avustaa myös kirjaston yhteydessä sijaitsevan Pelitiskin puolella. Lautapelikirjasto on Pelitiskin tapaan avoinna ympäri vuorokauden, joten tarjolla on myös yövuoroja.

Lipunmyynti

Lipunmyynti vastaa pääsylippujen myynnistä käteisellä ja korttimaksupäätteellä sekä ennakkolippujen tarkastamisesta ja niiden vaihtamisesta rannekkeisiin. Lipunmyynti huolehtii myös vapaaehtoisten badgejen jaosta. Asiakaspalvelukokemus on eduksi, mutta hyvä asenne ratkaisee!

Logistiikka

Logistiikassa autat roudaamaan tavaroita coniin ja sieltä pois. Hommassa ei tarvitse erikoistaitoja, vaan riittää kun jaksaa kanniskella muuttolaatikoita ja muita tavaroita, myös conin varaston kapeissa portaissa. Pakettiautojen kuskeiksi tarvitaan muutama B-ajokortin haltija. Pääosa työvuoroista ajoittuu pe klo 8-16 ja su klo 15-22 välisille ajoille, joitain vuoroja voi olla tarjolla jo Ropecon-viikon keskiviikkona illalla sekä torstaina klo 9-18.

Majoitusvalvoja

Lattiamajoituspaikkojen valvonnasta, viihtyisyydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen. Majoitusvalvojan tehtävät sijoittuvat pääsääntöisesti majoitustarpeeseen, eli yöaikaan. 

Moderaattori

Moderaattorit valvovat Ropeconin verkkoalustoilla käytävää keskustelua ja poistavat asiattomuuksia. Moderaattorit myös ohjaavat keskustelua oikeille kanaville ja tarvittaessa ratkaisevat pulmia tai pingaavat oikeita tahoja. Ensisijainen verkkoalusta lähitapahtuman rinnalla on Discord, mutta mahdollisesti moderointia tapahtuu myös YouTubessa tai Twitchissä. Moderaattorin tehtävää voi tehdä joko tapahtumassa paikan päällä tai etänä. Moderaattorin tehtävä ei vaadi erityisiä taitoja tai ennakko-osaamista, mutta kiinnostus alustan työkaluihin on suositeltavaa. Moderaattorit saavat tehtäväänsä tukea ja neuvontaa.

Myyntitiski

Ropecon-oheistuotteiden myyntiä, myyntipöydän ylläpitoa yms. Osa vuoroista mahdollisesti tapahtuman jälkeen kaadossa.

Narikka

Narikka huolehtii kävijöiden tuomien vaatteiden, laukkujen ja tavaroiden vastaanotosta ja säilytyksestä. Työ ei vaadi ennakko-osaamista tai kokemusta.

Ohjelmajuoksija

Ohjelmajuoksija avustaa ohjelmanjärjestäjiä käytännön kanssa kuten ohjelmanumeron käynnistämisessä, salitekniikan kanssa ja ajoissa lopettamisessa. Ohjelmajuoksija huolehtii myös siitä, että työpajoilla on tarvitsemansa materiaalit ja että puheohjelmasaleissa on vettä puhujille. Lisäksi ohjelmajuoksijan tehtäviin voi kuulua esimerkiksi näyttelyalueen valvomista.

Pelitiski

Pelitiskillä opastetaan sekä kävijöitä että peliohjelmanjärjestäjiä figu-, kortti- ja lautapeliohjelmaan, turnauksiin sekä Kokemuspisteen ohjelmaan liittyvissä asioissa, esim. peliohjelman aikataulujen, sijaintien sekä ilmoittautumistapojen (mm. Konsti) suhteen. Pelitiski avustaa tarvittaessa myös tiskin yhteydessä toimivaa lautapelikirjastoa. Pelitiski on avoinna ympäri vuorokauden, joten tarjolla on myös yövuoroja.

Rakennus ja purku

Rakennuksen eli kasauksen ja purun tehtävänä on auttaa tapahtuman pystyttämisessä ja purkamisessa conissa. Hommassa ei tarvita erikoistaitoja, vaan riittää kun jaksat siirtää tuoleja, pöytiä ja muita tavaroita sekä kiinnittää opasteita. Pääosa työvuoroista ajoittuu to 9-18, pe 8-16, sekä su 16-24 väliselle ajalle.

Takahuone

Vapaaehtoisten taukohuoneen tarjoiluista ja viihtyvyydestä huolehtimista tapahtuman aikana.

Tekniikka: IT

Coni tarvitsee paljon läppäreitä, hiiriä, viivakoodinlukijoita, puhelimia, tulostimia, tabletteja ja muuta teknistä sälää. Tekniikan vapaaehtoisten tehtävänä on kuskata laitteita paikoilleen, tsekata pikaisesti että ne toimivat ja lopulta kerätä sekä pakata ne. Tapahtuman aikana toimitaan myös helpdeskinä yksinkertaisiin ongelmiin ja välitetään visaisempia tehtäviä tietäjille. Suunnilleen riittää, että erotat USB- ja HDMI-liittimet toisistaan ja osaat käynnistää Windowsin uudelleen.

Tekniikka: Pääsali

Pääsalissa järjestetään conin isoimmat ja näyttävimmät ohjelmanumerot (esim. gaala). Tekniikka saadaan valmiiksi rakennettuna, mutta valojen, äänien ja kuvan ohjaus tehdään vapaaehtoisvoimin. Aiempi tuntemus äänimiksereistä ja valopöydistä on plussaa, mutta mikään velho niiden kanssa ei tarvitse olla. Salin ohjelmilla on harjoitukset, jossa voi itse tutustua laitteisiin ja kokeilla miten ne toimivat. Valojen esiohjelmointia tehdään jo ennen conia torstaina ja perjantaina. Mainitse, jos olet käytettävissä tähän.

Tekniikka: Video

Videoinnin tarkoituksena on taltioida tapahtumaa jälkipolville ja heille jotka eivät päässeet paikan päälle. Pääasiassa taltioidaan puheohjelmia ja pääsalin spektaakkeleita, mutta mikäli innostusta löytyy voidaan myös käydä kuvaamassa erillisiä haastatteluja ja fiilistelypätkiä. Puheohjelmat pyritään kuvaamaan ja leikkaamaan suorana, jotta ne saadaan valmiiksi conin aikana.

Tilanvalvoja

Tilanvalvojat ovat osa tapahtuman turvallisuusorganisaatiota, mutta tilanvalvojilta ei edellytetä järjestyksenvalvojakorttia. Tilanvalvojat valvovat tilojen turvallisuutta ja käyttöä, ja tekevät paloturvallisuusvalvontaa. Tilanvalvojien tehtäviin kuuluu myös esimerkiksi jonojen järjestäminen, jonottajien opastaminen ja joidenkin tilojen osallistujamäärien ja joidenkin ohjelmanumeroiden osallistujien valvonta.

Tuutorit

Tuutorit ovat Ropeconissa aiemmin käyneitä, jotka haluavat kertoa Ropeconista uusille kävijöille. Tuutor-kierros tarkoittaa tapahtuma-alueen kiertämistä porukalla, ja eri tapahtumapaikkojen esittelyä. Tarkoitus on, että jokainen piste (esim. Kokemuspiste, kirjasto) kertovat lyhyesti mikä on pisteen tarkoitus. Kierroksia järjestetään 3-5 per päivä, jokaisella kierroksella ei tarvitse jokaisen tuutorin olla mukana. 

Viestintä: Somettaja

Somettajat tuottavat ja julkaisevat sisältöä Ropeconin sosiaalisen median kanaviin tapahtuman aikana someconiittien ohjauksessa. Tehtävään kuuluu ennalta sovittujen sisältöjen suunnittelu ja julkaiseminen, sekä tapahtuman ikuistaminen Ropeconin somekanaville. Lisäksi somettaja saattaa päästä avustamaan muissa viestinnän tehtävissä.Toivomme somettajilta vähintään aloittelevaa tuttavuutta sosiaalisen median postausten tekemisestä ja yhteistä historiaa ainakin Instagramin kanssa. Somettajilta edellytetään hyvää suomen kielen kirjallista taitoa, sekä osallistumista vapaaehtoisten infotilaisuuteen ja somettajien omaan perehdytykseen, jotka järjestetään ennen Ropeconia etänä. 

Viestintä: Valokuvaaja 

Ropeconin omat valokuvaajat kiertävät tapahtumassa ottamassa kuvia Ropeconin käyttöön. Kuvia tarvitaan niin tapahtuman aikana, kuin myöhempäänkin käyttöön. Valokuvaajat saavat ottaa kuvia omien taitojensa, välineistön ja kiinnostuksenkohteiden mukaan, mutta tehtävä sisältää myös jonkin verran ennalta sovittua ja aikataulutettua kuvaamista (esimerkiksi tietyistä ohjelmanumeroista). Koostamme valokuvaustiimin hakemusten sekä portfolioiden perusteella, joten kerrothan hakemuksen vapaaseen tekstikenttään millainen kuvaaja olet, ja onko sinulla mahdollisesti aikaisempaa kokemusta tapahtumakuvaamisesta, ja lisääthän hakutekstin yhteyteen linkin esimerkiksi nettisivuillesi tai sosiaalisen median sivuillesi, jossa voimme tutustua tuotoksiisi.