Ropecon 2012 © Marko Saari

Saavutettavuus

Ropecon pyrkii olemaan turvallinen tapahtuma kaikille kävijöilleen ja huomioimaan kävijöiden erilaiset tarpeet. Tällä sivulla kerrotaan vastauksia erilaisiin saavutettavuuteen liittyviin kysymyksiin.

Esteettömyys

Opas- ja muut avustajakoirat ovat tervetulleita tapahtumaan. Kaikki opasteet on pyritty tekemään mahdollisimman selkeiksi.

Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Eri hallien sekä ylä- ja ala-gallerian välillä pääsee kätevästi kulkemaan hissillä. Siivessä on toimintaa kolmessa kerroksessa, joihin jokaiseen pääsee hissillä. Pääaulan lähin hissi sijaitsee porraskäytävässä, johon johtaa normaali ovi. Vapaaehtoisemme auttavat mielellään tämän oven avaamisessa.

Esteettömiä WC-tiloja löytyy Messukeskuksessa Siivestä, Lasigalleriasta, sekä Alagallerian läheisyydestä.

Intiimitilat

Vessat ovat pääsääntöisesti kaikille sukupuolille. Olemme merkinneet symboleilla wc-tilojen oviin, löytyykö näistä tiloista myös pisuaareja. Ropeconin omat symbolit on merkitty Messukeskuksen symbolien päälle.

Eri puolilla messukeskusta on riittävästi wc-tiloja, jotta jonoja ei pitäisi syntyä.

Käytössämme on kaksi suihkutilaa. Nämä on jaettu naisten ja muunsukupuolisten, sekä miesten ja muunsukupuolisten tiloiksi. Molemmissa suihkutiloissa on erilliset kopit enemmän rauhaa haluaville.

Hiljainen huone

Ropecon tarjoaa kävijöilleen hiljaisen huoneen rauhoittumista varten sekä turvapaikaksi aistiyliherkkyydestä kärsiville. Järjestyksenvalvojat kiertävät tilassa säännöllisesti varmistamassa, ettei huoneessa metelöidä, nukuta tai aiheuteta muuten häiriötä.

Hiljainen huone sijaitsee Siiven 3. kerroksessa huoneessa 307. Huone on auki koko tapahtuman ajan.

Istumapaikat

Tapahtuma-alueelta löytyy istumapaikkoja ympäri alueen. Ne on tarkoitettu levähdyspaikoiksi kaikille sellaista tarvitseville.

Salissa 201 on kiinteät penkit, joihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Muissa ohjelmasaleissa on pyydetty osa tuoleista käsinojallisiksi ja osa käsinojattomiksi.

Ohjelma

Ohjelmanjärjestäjiä on kehotettu puhumaan mikrofoniin, jotta ääni kuuluu paremmin. Yksittäisillä ohjelmanjärjestäjillä saattaa kuitenkin olla henkilökohtainen syy olla käyttämättä mikrofonia. Induktiosilmukka on käytettävissä saleissa 103 ja 208.

Lisäksi ohjelmanjärjestäjiltä on kysytty etukäteen kattavasti erilaisia tietoja ohjelman sisällöstä. Jokaisen ohjelman kuvauksen lopussa on kerrottu erikseen, mikäli ohjelma asettaa haasteita jollekin kävijäkunnastamme. Esimerkiksi, jos ohjelma sisältää kovia ääniä, voimakkaita tuoksuja tai tilan valaistus on heikko. Lisäksi mahdolliset sisältövaroitukset on listattu ohjelman loppuun. Olemme avanneet näitä teemoja vuoden 2022 blogikirjoituksessa:

Allergiat

Suosittelemme kaikki kävijöitä ja vapaaehtoisia välttämään voimakkaita tuoksuja. Lisäksi tupakoinnille on varattu erikseen merkitty alue hieman kauempana sisäänkäynneistä.

Kävijöitä varten olevassa mikrossa ei saa lämmittää kalaa sisältäviä ruokia.

Eläimistä Messukeskukseen ovat tervetulleita vain opas- ja avustajakoirat.