© Iina Siniluoto

Medialle

Ropecon

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä pelitapahtuma, joka tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Tapahtuma kerää vuosittain n. 6000 kävijää. Nyt tapahtuma järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun pelaajilta pelaajille. Ohjelmaan kuuluu pelaamisen ja peliturnausten lisäksi luentoja, esitelmiä, paneelikeskusteluja ja työpajoja alkaen historiallisista teemoista aina uusien pelien ideoimiseen ja käytännön toteuttamiseen. Ropeconissa jaetaan vuosittain Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtuma on myös suosittu julkaisupaikka erilaisille pelialan teoksille.

Tapahtuma alkaa akateemisella seminaarilla perjantaina. Lisää tietoa löytyy akateemisen seminaarin sivuilta.

Ropeconin tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista. Taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka pyrkimys on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Vuoden 2023 teemana on Menneisyys ja Tulevaisuus, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa myös pelaamisen vasta aloittaneille tai siitä kiinnostuneille.

Ropecon lyhyesti

ROPECON YHDELLÄ LAUSEELLA
Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

ROPECON KAHDELLA LAUSEELLA
Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 28.–30.7.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset ja sisältää laajan kattauksen monimuotoista ohjelmaa.

ROPECON KOLMELLA LAUSEELLA
Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 28.–30.7.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä kolmipäiväinen pelifestivaali suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistävä ja kehittävä Ropecon ry.

ROPECON KUUDELLA LAUSEELLA
Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 28.–30.7.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistävä ja kehittävä Ropecon ry.