Elementit © Sami Eräluoto

Ropecon ry

Ropecon-tapahtuman järjestää Ropecon ry

Ropecon ry on vuonna 2003 perustettu suomalaista rooli-, liverooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta kehittävä yhdistys, jonka jäseniä ovat pääkaupungiseudulla tai valtakunnallisesti toimivat alan yhdistykset: 

Alter Ego ry, Etelä-Suomen Rooli- ja Strategiapeliyhdistys ry, Harmaasudet ry, Helsingin pöytäroolipelaajat ry, Illusia ry, Nopat ja Taktiikka ry, Otaniemen RoolipeliClubi ry, Suomen lautapeliseura ry, Suomen live-roolipelaajat ry ja Suomen roolipeliseura ry.

Ropeconin toiminnan tarkoitus on edistää suomalaista roolipeliharrastusta. Yhdistyksen tunnetuin ja tärkein toimintamuoto on vuosittain järjestettävä Ropecon-tapahtuma.  Sen lisäksi yhdistys on myös vuodesta 2004 alkaen järjestänyt Suomessa neljän vuoden välein järjestettävää kansainvälistä Solmukohta-liveroolipelikonferenssiä. Ropecon ry on järjestänyt viime vuosina mm. järjestyksenvalvoja- ja häirintäyhdyshenkilökoulutusta tapahtumiensa ja harrastuskentän tarpeisiin. Oman toimintansa ohella se osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös erilaisiin yhteishankkeisiin mm. pelikasvatuksen ja turvallisen pelaamisen saralla.

Ropecon ry tukee suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta edistäviä projekteja ja hankkeita, kuten erilaisia pelitapahtumia, lainaamalla irtainta omaisuuttaan, kuten radiopuhelimia, järjestyksenvalvojaliivejä.