Ropecon 2012 © Marko Saari

Discord

Ropeconin Discord

Vuoden 2024 Ropeconissa käytetään Discord-viestintäsovellusta lähitapahtuman rinnalla. Discord toimii keskustelualustana, jakaa tietoa ja mahdollistaa esimerkiksi peliseuran hakemisen. Discord ei ole välttämätön osa Ropecon-kokemusta, mutta voi parantaa sitä! Voit osallistua keskusteluun myös ilman Ropecon-lippua!

Liittyessäsi Ropeconin serverille hyväksyt sen säännöt sekä Ropeconin häirinnänvastaisen linjauksen ja sitoudut noudattamaan niitä.

Ropeconin Discord-palvelin on auki Ropeconin ajan 19.–21.7.2024 perjantaista sunnuntaihin.

Discordin käyttö

Discord toimii selaimessa, tietokoneelle asennettavana ohjelmana (Windows, Linux, macOS) tai kännykkäapplikaatiolla (Android, iOS).

Discord-sovelluksen käyttöön löytyy netistä erilaisia aloittelijaohjeita, esimerkiksi Jyvälän Setlementti ry:n ohje.

Liittyminen Ropeconin Discordiin

Kutsulinkin klikkaamisen jälkeen sinua pyydetään luomaan tunnus ja pääset tarkastelemaan Ropeconin Discordin käyttäytymissääntöjä. Hyväksyttyäsi Ropeconin Discordin säännöt, näet kaikki kävijöille avoimet kanavat ja liityt niille automaattisesti.

Ropeconin Discordin kanavat

Jokaisella kanavalla on oma aiheensa. Esimerkiksi #larppikeskustelu-kanavalla voit puhua larppauksesta ja #roolipelikeskustelu-kanavalla roolipeleistä. Toivomme keskustelun pysyvän edes löyhästi kanavien aiheissa. Mikäli kanavan nimi ei avaa kanavan aihetta tarpeeksi, kanavan kuvauksessa näkyy yleensä auki kirjoitettuna kanavan tarkoitus ja aihepiiri. Aihekanavien lisäksi serveriltä löytyy myös kanava #keltsu-vapaa-keskustelu, jossa voi keskustella vapaasti aiheesta kuin aiheesta. Äänikanavia käytetään hyödyksi erilaisissa ohjelmissa, kuten etäroolipelejä pelatessa. Osa äänikanavista on käytettävissä myös vapaaseen keskusteluun.

Jos kanavan aihe ei kiinnosta sinua, voit hiljentää kanavan. Tietokoneella tämä tapahtuu klikkaamalla kanavan nimeä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla Mute channel -valikosta sopiva vaihtoehto. Mobiililla taas painamalla pitkään kanavan nimeä ja valitsemalla Mute channel.

Tekninen tuki

Discordissa ei tarvitse pärjätä yksin, vaan Ropeconista tuttuun tapaan apua on tarjolla! #ropecon-info -kanavalla voit kysyä apua, kun jokin mietityttää – oli kyse sitten ohjelmasta tai siitä, mistä mikäkin tieto löytyy. #tekninen-tuki -tekstikanavalla voit kysyä apua Discordiin liittyvissä teknisissä ongelmissa.

Jos kohtaat ongelmia ennen Discordiin liittymistä, tavoitat osan teknisestä tuesta myös sähköpostitse osoitteesta discord@ropecon.fi