© Ropecon 2023

Figumaalauskilpailu 2023:
Pikamaalauskisan säännöt

Pikamaalauskisan säännöt

Pikamaalauskisassa tavoitteena on maalata annettu miniatyyri mahdollisimman hyvin annetussa ajassa. Aikaa maalaamiseen on varattu yksi tunti, ja parhaiten maalattu figu voittaa.

Osallistuminen

Pikamaalauskisa järjestetään perjantain ja lauantain aikana neljänä sisällöltään samanlaisena työpajana. Ilmoittautuminen tapahtuu Konsti-sovelluksen kautta kilpailut ja turnaukset -välilehdeltä, ja osallistujat valitaan kullekin kierrokselle nopeusjärjestyksessä. Kukin osallistuja voi osallistua kisaan vain yhden kerran.

Miniatyyri

Et tarvitse kisaan omaa figua, vaan saat sen juuri ennen suorituksen alkua. Tänä vuonna maalattava hahmo on The Dragon Trappers Lodgen Flamehorn Wyrmling, joka on skaalattu sopivan kokoiseksi kisaa varten. Figun pohjamaalin saa valita mustan, valkoisen ja zenitaalin välillä ilmoittautumisen yhteydessä. Luonnollisesti kisatyön saa ottaa mukaansa tuomaroinnin jälkeen.

Maalaustarvikkeet

Voit osallistua kisaan joko omilla maalausvälineillä tai hyödyntää figumaalauspisteen tarjontaa. Omat siveltimet ja paletit ovat suotavia, ja omia maaleja saa käyttää, kunhan ne eivät ole voimakastuoksuisia. Maalauspisteen väritarjontaa voi myös hyödyntää, joskin maalien riittämistä ei voida taata. Käytännön syistä johtuen spraymaalit ja maaliruiskut eivät ole sallittuja.

Tuomarointi

Tuomarointi on järjestetty samaan tapaan kuin Ropeconin maalauskisan muissakin kategorioissa. Kuitenkin rajatun ajan takia pääpaino on erityisesti kokonaisuudessa.

Lopuksi

Voit olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen figupelit@ropecon.fi.

Huom! Vaikka Ropeconin vapaaehtoiset pyrkivät kohtelemaan figuja hellästi, Ropecon ei vastaa miniatyyreille sattuneista vahingoista tai varastetuista kilpailutöistä. Osallistumalla kilpailuun kilpailijat hyväksyvät, että työt jäävät avoimelle paikalle yön ajaksi.