Ropecon 2011 © Marko Saari

Pukukilpailut 2023

Pukukilpailujen ohjeet vuodelle 2023

Ropeconissa järjestetään tänä vuonna juhlavuoden kunniaksi kaksi pukuohjelmaa Designkilpailu ja Pukushow. Designkilpailussa kilpaillaan parhaasta itse suunnitellusta ja toteutetusta puvusta ja Pukushow mukailee perinteisen pukukilpailun kaavaa!

Designkilpailu

Designkilpailuun voi osallistua yksin tai pienessä ryhmässä (2-5 henkeä). Kilpailuun voi osallistua puvuilla, jotka on kilpailijan tai ryhmän jäsenen tekemiä. Kilpailuun voi osallistua puvulla, joka on kisaajan itsensä suunnittelema tai jonkun muun suunnittelema, mutta puvusta ei ole virallista lähdemateriaalia tai sitä on versioitu. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjallisuuden sankarit, roolipelihahmot, gijinkat tai mitä vain mielikuvituksesi on luonut.

Kilpailuun mahtuu maksimissaan 10 ilmoittautunutta ryhmää ja mukaan pääsee nopeusjärjestyksessä. Kilpailussa palkitaan kolme parasta ja valinnan tekee tuomaristo. Kilpailijat arvioidaan teknisyyden, yksityiskohtaisuuden ja vaikeustason perusteella.

Osallistujien on mahdollista tehdä lavashowhun pienimuotoinen esitys. Esityksen kesto on maksimissaan kaksi minuuttia ja minimi aikaa ei ole. Esitys ei ole pakollinen ja esitys ei myöskään vaikuta tuomariston arvosteluun.

Kilpailuun kuuluu ennakkotuomarointi, valokuvaus ja lavashow. Palkinnot jaetaan kilpailun jälkeen.

Designkilpailun ilmoittautuminen alkaa 26.6.2023 klo 19.00, ilmoittautuminen suljetaan viimeistään 23.7.2023 tai kun kilpailu täyttyy.

Ilmoittautuminen tapahtuu Google Forms -lomakkeen kautta. Voit varautua täyttämään lomakkeeseen henkilötietojesi lisäksi hahmon nimen, lähteen. Kilpailun osallistujilta kerätään erikseen lisätietoja hahmoista ja lähdeteoksista.

Pukushow

Pukushow on perinteinen Ropeconissa järjestettävä pukuohjelma, jossa kävijät pääsevät esittelemään pukuaan yleisölle. Pukushow’hun ilmoittaudutaan tapahtumassa kuvauspisteen läheisyydessä olevalle tiskille.

Pukushown ilmoittautuminen on auki 28.7.2023 perjantaina klo 18.00-20.00 sekä 29.7.2023 lauantaina klo 11.00-14.00.

Pukushown ilmoittautuminen saattaa ajoittain ruuhkautua, joten varauduthan jonottamaan hieman. Ilmoittautumisen lisäksi Pukushow’hun osallistuvat käyvät kuvauspisteellä valokuvassa ja halutessaan osallistuvat lavaohjelmaan.

Pukushow ei ole kilpailu, mutta yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkinsa seuraavissa kategorioissa:

  • Söpöin ilmestys
  • Vaikuttavin puku
  • Juhlavuoden tuntua
  • Hauskin idea
  • Vuoden lohikäärme.

Äänestys tapahtuu Ropeconin nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Äänestyslomake julkaistaan Ropecon viikon lauantaina 29.7.2023 Ropeconin nettisivuilla ja somessa.

Jäikö jokin asia epäselväksi? Voit kysyä lisää sähköpostitse cosplayvastaavaltamme: miro.jukka@ropecon.fi