Ropecon 2017 © Sami Eräluoto

Lasten Ropecon

Lasten kanssa Ropeconiin

Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle. Aloittelijoille, lapsille ja perheille soveltuvaa pelattavaa löytyy liki jatkuvasti Kokemuspisteeltä. Halli 5:n näyttelyalueella sekä bofferi- ja teräsalueella tapahtuu lähes koko ajan jotain jännittävää. Pelitiskien ja myyntialueen työntekijät kertovat mielellään lisää lapsiystävällisistä peleistä.

Lastenhoito

Lastenhoitohuone löytyy hallista 5 kahvilan läheisyydestä. Lastenhoitotasoja on myös Siiven 1. ja 2. kerroksen inva-WC:ssä sekä pohjoisen sisäänkäynnin WC:ssä.

Lastenhuone

pe 15.30–22.00 / la 9–22.00 / su 9–16.30

Lastenhuone sijaitsee käytävämäisen Ylägallerian puolivälissä. Lastenhuoneessa lapset voivat huoltajiensa valvonnassa leikkiä, syödä tai rauhoittua. Huoneessa on Ropeconin puolelta leluja leikkeihin. Huoneesta löytyy vesipiste, mikroaaltouuni, jääkaappi, sekä hoitotasollinen vessa. Tilassa on Ropeconin vapaaehtoinen, mutta lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla – kyseessä ei siis ole lapsiparkki.

Lastenvaunut

Tapahtumaan voi osallistua lastenvaunujen kanssa. Kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Ohjelmasaleissa ja käytävillä voi kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee Lasigalleriassa isotavaranarikan päädyssä.

Lapsiystävällinen ohjelma

Lapset voivat osallistua miltei kaikkeen ohjelmaan. Mukana saattaa olla muutamia ohjelmanumeroita, joissa on ikäraja. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti nuoremmille lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta hakukategorialla ”Suunnattu alle 13-vuotiaille” ja “Sopii kaiken ikäisille”. Vaikka ohjelma olisikin suunnattu nuorille niin se hyvin todennäköisesti viihdyttää silti koko perhettä. Ohjelmat jotka ovat “vain täysi-ikäisille” vaativat henkilötodistuksen tarkistuksen eivätkä niihin voi osallistua edes aikuisen seurassa. Kovat äänet ja muut lasta mahdollisesti häiritsevät elementit on mainittu ohjelmien kuvauksissa.

Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot ohjelmaoppaassamme klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.