Myyminen ja kaupallinen toiminta Ropeconissa

Miksi kaupallista toimintaa on rajoitettu Ropeconissa?

Ropecon on voittoa tuottamaton ja tavoittelematon vapaaehtoistapahtuma. Kaupallisen toiminnan järjestämisestä tiloista aiheutuu erillisiä kuluja ja tästä syystä kaupallinen toiminta on keskitetty omille alueille.

Mitkä alueet määritellään kaupalliseksi alueiksi?

Kaupallinen toiminta on rajoitettu pääsääntöisesti myyntialueelle, kirpputorille tai taiteilijatorille sekä Ropecon Shopiin.

Tapahtuman arvojen mukaisesti olemme pyrkineet järjestämään kaupalliset alueet niin, että ne mahdollistaisivat monentyyppisen toiminnan erikokoisille toimijoille. Voit täten hankkia oman myyntipisteen myyntialueelta, osallistua taidekujalle tai tuoda omia käytettyjen tavaroita myyntiin kirpputorille, sekä tuoda omakustanteisia pelijulkaisuja myyntiin Ropecon Shopiin.

Mitä tehdä ongelmatilanteissa?

Mikäli yllä olevista puitteista ei löydä itselleen sopivaa, voit neuvotella tapauskohtaisesti erikoisjärjestelyistä jotka mahdollistaisivat kaupallisen toiminnan mainittujen alueiden ulkopuolella. Tällöin kannattaa kuitenkin varautua siihen, että tilan käytöstä tullaan perimään kustannuksia jotka kattavat meille tapahtumana koituvat kulut.

Pienjulkaisupelien myynti

Ropecon tarjoaa suomalaisille analogisten pelien pienjulkaisijoille mahdollisuuden myydä pelejään Ropecon Shopin myyntitiskillä myyntialueella. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi pöytäroolipelit sekä kortti- ja lautapelit.

Oman myyntipöydän ostamiseen verrattuna uusi myyntitapa poistaa pienjulkaisijalta myyntipöydän kiinteän kulun. Julkaisijan ei myöskään tarvitse päivystää isoa osaa tapahtumasta myyntialueella vaan voi esitellä peliään esimerkiksi Kokemuspisteellä.

Ropecon myy pelejä myyntialueen aukioloaikoina muun myynnin ohessa ja ottaa palvelusta 20 % provision myyntihinnasta (sis. ALV). Pelit voi tuoda myyntipöydälle tapahtuman ovien auettua. Myymättömät pelit tulee hakea myyntipöydältä sunnuntaina klo 17 mennessä ennen myyntialueen sulkeutumista. Tulot tilitetään tapahtuman jälkeen.

Ropecon pidättää oikeuden päättää tapauskohtaisesti pelien myyntiin ottamisesta. Jos et ole varma, sopiiko peli Ropeconissa myytäväksi, varmistathan asian etukäteen.

Pelien tuomisesta sopiminen ja tiedustelut osoitteeseen myyntituotteet@ropecon.fi. Ilmoita samalla, mitä peliin liittyvää ohjelmaa olet järjestämässä.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos mieleen juolahtaa kysymyksiä!
myyntialue@ropecon.fi