Ropecon 2017 © Sami Eräluoto

Ohjelmasta

Joka vuosi uutta ohjelmaa!

Ropeconin ohjelma sisältää joka vuosi erilaisia uusia ohjelmanumeroita, tekemistä ja kokemista. Mikäli sinulla on erikoisempi ohjelmaidea, jonka haluaisit Ropeconissa toteuttaa, ota rohkeasti yhteyttä ohjelmavastaaviin: ohjelma@ropecon.fi

Luennot, esitelmät ja kunniavieraat

Ropeconin lukuisat luennot ja esitelmät tarjoavat sekä valistusta että ideoita pelien toteuttamiseen. Alansa asiantuntijat ja pitkän linjan harrastajat esittelevät sekä fiktiivisten maailmojen, että tosielämän ilmiöitä, jakavat kokemuksiaan ja antavat vinkkejä käytännön toteutuksiin.

Tapahtumaan valitaan vuosittain kunniavieraat, jotka ovat alalla vaikuttavia asiantuntijoita, inspiroivia kansainvälisiä persoonia ja vaikuttavia puhujia.

Tutustu ja hengaa

Kävijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa ovat Ropeconin sydän. Moni saapuu tapahtumaan viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa, tapaamaan vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin harrastajiin. Tulet sitten mistä universumista tahansa, hyvää seuraa löytyy aina.

Etsitkö seuraa tai neuvoja uuden harrastuksen aloittamiselle? Roolipeli- ja cosplayaiheiset yhdistykset esittelevät mielellään toimintaansa harrastuksesta kiinnostuneille. Paikan päältä voit myös ostaa lippuja muihin con-tapahtumiin. Lisäksi Kokemuspiste tarjoaa apua ja ohjeita harrastustaan aloitteleville conikävijöille.

Peliohjelmat ja turnaukset

Roolipelit – Roolipelit mielletään usein Ropeconin perinteisimmäksi ohjelmaksi. Niitä pelataan läpi conin liki kaikkina vuorokaudenaikoina kymmenien pelinjohtajien voimin. Roolipeleihin pääset mukaan ilmoittautumalla Konsti-sovelluksen kautta.

Larpit – Ropeconissa järjestetään eri mittaisia larppeja, joista osa pelataan siihen varatuissa huoneissa ja osa levittäytyy koko conialueelle. Larppeihin pääset mukaan ilmoittautumalla Konsti-sovelluksen kautta.

Lautapelit ja lautapelikirjasto – Ropeconissa on tarjolla Suomen Lautapeliseuran yli 800 erilaista lauta- ja korttipeliä pelattavaksi. Lautapelikirjaston lainauspisteeltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa.

Kokemuspiste – Ropeconissa pääset testaamaan ja kokemaan uusia pelejä kokemuspisteellä. Tarjolla on monenlaisia upouusia ja vanhempia pelejä joissa jokaisella oma esittelijä ja vetäjä. Kokemuspiste löytyy Lautapelikirjaston läheisyydestä.

Figu- eli miniatyyripelit – Ovat strategisia ja taktisia sotapelejä, jossa pelin hahmoja, joukkoja ja maastoa kuvataan skaalaan tehdyillä miniatyyreillä eli pienikokoisilla figuureilla.

Turnaukset – Ropeconissa pelataan joka vuosi useita kymmeniä erilaisia peliturnauksia. Tapahtuman suosituimmat peliturnaukset ovat keräilykortti- ja figuturnaukset, mutta mukaan mahtuu myös lukuisia lautapeli- ja palapeliturnauksia. Ropecon järjestää joitain kilpailuja ja turnauksia, mutta myös kävijät voivat tarjota ohjelmahaun kautta erilaisia kilpailuja ja turnauksia Ropeconin ohjelmistoon. Turnauksiin pääset mukaan ilmoittautumalla Konsti-sovelluksen kautta.

Työpajat, tanssit, lajinäytökset ja paljon muuta

Pelien ja puheohjelman lisäksi kävijöiden on mahdollisuus osallistua erilaisiin erikoisohjelmiin, jossa osaavat alan harrastajat opastavat eri aiheisiin. Kokeile bofferointia tai figujen maalausta tai rakenna itsellesi uusi proppi. Lauantaina voit ihailla pukuloistoa gaalassa ja tanssia tapahtuman aikana opittuja historiallisia tansseja.

Spektaakkeliohjelma

Ropeconissa nähdään myös erikoisempaa ohjelmaa. Vuosien varrella Ropeconissa on nähty musikaaleja, konsertteja, showpainia, nuorallatanssia, tanssiesityksiä ja paljon muuta.

Mikäli sinulla on erikoisempi ohjelmaidea, jonka haluaisit Ropeconissa toteuttaa, ota rohkeasti yhteyttä ohjelmavastaaviin: ohjelma@ropecon.fi