Photographer: Nyymix

Ropeconin Figumaalauskisa 2024: Cold North Open

Figumaalauskilpailu tulee taas! Kyseessä on sama tuttu Ropeconin figumaalauskilpailu uudella nimellä, ilmeellä sekä formaatilla päivitettynä. Avoimessa formaatissa ilmoitettavien töiden ja jaettavien palkintojen määrää ei ole rajattu. Voit lukea tästä lisää sääntöjen alta. Tervetuloa koettelemaan maalarin taitojasi!

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Ennakkoon ilmoittautuminen sujuvoittaa töiden jättämistä kisa-alueelle ja auttaa kisa-organisaatiota arvioimaan tilantarvetta. Töitä voi tarpeen vaatiessa kuitenkin ilmoittaa kilpailuun vielä paikan päällä näyttelyalueella Hallissa 5B perjantaista lauantai-iltapäivään. Palkintojenjako ja töiden luovutus takaisin tekijöilleen tapahtuu sunnuntaina. 

Viime vuosien tapaan kilpailua tuomaroi joukko sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kisoissa ansioituneita maalareita. Lisäksi kaikkien töiden joukosta valitaan yleisön suosikki. Yleisön äänestyskäytännöistä tiedotetaan erikseen.

Vuonna 2024 uutta ovat avoin formaatti jossa osallistuvien töiden ja jaettavien palkintojen määrää ei ole rajattu, ennakkoilmoittautuminen, peruskategorioiden 1.-6. Best of Category -palkinnot sekä isojen miniatyyrien kategorian jakaminen kahtia isoihin figuihin ja ajoneuvoihin.

Lisäksi suunnitteilla on Ropeconin figumaalauskisan pitkää historiaa juhlistava historiikkinäyttely jota varten kannattaakin jo kaivella esiin menneiden vuosien palkintotöitä. Tästä lisää myöhemmin.

Näyttelyalueella järjestetään myös viime vuoden tapaan Show of Force -armeijaparaati, jonka toteutuksesta vastaa Warhead.

Aikataulu

Kilpailutöitä otetaan vastaan perjantaina 19.7.2024 klo 15.00 – lauantaina 20.7. klo 15.00.

Kilpailutöiden luovutus tapahtuu sunnuntaina 21.7.2024 klo 12.00–16.00.

Kisatöistä on mahdollista pyytää palautetta tuomareilta sunnuntaina 21.7.2024 tälle varattuna ajankohtana.

Kilpailun palkintojenjako on sunnuntaina 21.7.2024.