Ropecon 2012 © Marko Saari

Lipunmyynnin UKK

Usein kysytyt kysymykset

Olen avustaja ja avustettavani on ostanut lipun tapahtumaan. Pitääkö minun avustajana ostaa oma lippu?

  • Avustaja pääsee ilmaiseksi tapahtumaan avustettavan kanssa. Avustajalle annetaan badge, johon merkitään sama voimassaoloaika kuin mihin avustettavan ranneke oikeuttaa. Avustaja ei saa osallistua ohjelmaan ilman avustettavaa.

Lapseni on 13-vuotias. Pitääkö hänelle ostaa aikuisten lippu?

  • Kyllä. Lasten lippuja myydään 7-12-vuotiaille. Ropeconissa on ollut käytäntönä, että yli 13-vuotias olisi tarpeeksi itsenäinen kulkeakseen tapahtumassa ilman aikuista, minkä vuoksi 13 vuotta täyttäneelle myydään täysihintainen kävijälippu. Tarkemmat lippuehdot näkyvät Ropeconin sivuilta: https://ropecon.fi/liput/lippuehdot/.

4-, 7-, 11-, ja 13- sekä minä 17-vuotias, tulemme Ropeconiin viikonlopuksi, pääsemmekö kaikki yhdellä perhelipulla sisään?

  • Perhelippu on kahdesta aikuisten- ja 1-3:sta lasten lipusta koostuva paketti. Näihin lippuihin pätee samat säännöt kuin yksittäisiin vastaaviin lippuihin; aikuiseksi luetaan 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat itsenäisesti tapahtumassa kulkevat henkilöt ja lapsiksi luetaan 7-12-vuotiaat, joiden mukana tulee kulkea vanhempi tai huoltaja. Tässä esimerkissä 4-vuotias pääsisi ilmaiseksi tapahtumaan, 7- ja 11-vuotiaalle kuuluisi lasten lippu sekä 13-vuotiaalle ja 17-vuotiaalle aikuisten liput. Huomioithan kuitenkin, että lasten lipulla kulkevilla tulee olla täysi-ikäinen huoltaja tai vanhempi jatkuvasti mukana. Tämän vuoksi perhelippua ei voitaisi myydä esimerkin kävijäryhmälle. 

Olen ostanut perhelipun, mutta kaikki perheenjäsenet eivät pääse samanaikaisesti paikalle lunastamaan rannekkeita, mitä teen?

  • Perhelipun kaikki rannekkeet voidaan luovuttaa samaan aikaan vaikka kaikki perheenjäsenet eivät olisi paikalla noutohetkellä, mutta rannekkeiden luovutuksen jälkeen Ropecon tai lipunmyynti ei ole enää vastuussa luovutetuista rannekkeista. Mikäli rannekkeet katoavat, niitä ei korvata. Uuden rannekkeen saa vain rikkinäistä ranneketta vastaan. 

Rannekkeeni on liian kireällä / liian löysällä / on mennyt rikki / on aiheuttanut allergisen reaktion, mitä teen?

  • Mikäli ranneke on liian kireällä, löysällä tai aiheuttanut allergisen reaktion, käy pyytämässä auki olevalta lipunmyyntipisteeltä tai yöaikaan infosta rannekkeen vaihtoa uuteen rannekkeeseen tai vaihtoehtoiseen sisäänpääsyyn oikeuttavaan tunnisteeseen. Ethän heitä rikkinäistä ranneketta pois, sillä ranneke vaihdetaan uuteen vain rikkinäistä vastaan. 

Pitääkö ranneke pitää ranteessa koko tapahtuman ajan?

  • Kyllä. Ranneke tulee pitää ranteessa koko rannekkeen voimassaoloajan ajan. Viikonloppuranneke tulee pitää siis ranteessa koko viikonlopun, ja päiväranneke kyseisen päivän ajan.

Voinko maksaa lippuni Epassilla/smartumilla/kulttuuriedulla?

  • Toistaiseksi ei. Selvitämme mahdollisuutta Epassilla/smartumilla/kulttuuriedulla maksamiseen ja tiedotamme ratkaisustamme heti, kun sen löydämme.

Olen hakenut Haltiakummilippua ja Ropeconin somessa sanotaan, että kaikki hakeneet ovat sellaisen saaneet. En kuitenkaan näe lippua sähköpostissani, mitä teen?


Olen tulossa esiintymään Ropeconiin, mutta minulle ei löytynyt badgea. Mitä teen?

  • Esiintyjille ei jaeta enää badgeja, vaan he saavat henkilöllisyystodistusta näyttämällä rannekkeen ilmaislipputiskiltä. Mikäli olet korvaamassa jotain alkuperäistä esiintyjää, eikä nimeäsi löydy ilmaislippulistalta, olethan valmis osoittamaan jonkinmuotoisen todisteen, että olet korvaamassa toista henkilöä.

päivitetty 25.1.2024